Jump to content


  • yanni
    yanni

    Έως και 2,7 φορές υψηλότερη πυκνότητα προσφέρουν τα 10nm της Intel σε σχέση με τα 14nm

    Η Intel έχει περάσει από 40 κύματα με την μέθοδο κατασκευής των 10nm(νανόμετρα), πηγαίνοντας από αναβολή σε αναβολή όσον αφορά την μαζική παραγωγή επεξεργαστών με την μέθοδο αυτή. Φαίνεται όμως ότι όταν καταφέρει να λύσει όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, θα έχει στην διάθεσή της μια μέθοδο κατασκευής η οποία θα προσφέρει σημαντικά κέρδη όσον αφορά το πόσα τρανζίστορ θα μπορεί να χωρέσει στους επεξεργαστές της.

     

    Σύμφωνα με την Tech Insights, η οποία ειδικεύεται στο reverse engineering και σε εις βάθος τεχνικές αναλύσεις ολοκληρωμένων, η μέθοδος κατασκευής των 10nm θα επιτρέψει στην Intel να ενσωματώσει στους επεξεργαστές της έως και 2,7 φορές μεγαλύτερο αριθμό τρανζίστορ ανά τετραγωνικό χιλιοστά, σε σχέση με την μέθοδο κατασκευής των 14nm, το οποίο μεταφράζεται σε έως και 100,8 εκατομμύρια τρανζίστορ ανά τετραγωνικό χιλιοστό με την μέθοδο κατασκευής των 10nm. Για να το διαπιστώσει αυτό η Tech Insights πήρε έναν Cannon Lake Core i3-8121U επεξεργαστή και αφού τον άνοιξε, τον τοποθέτησε κάτω από ένα ηλεκτρονικό μικροσκόπιο. Η Tech Insights διαπίστωσε επίσης και άλλες βελτιώσεις με την νέα μέθοδο κατασκευής , οι οποίες έχουν να κάνουν με μικρότερα gate και metal pitch, αλλά και αξιοποίηση τρίτης γενιάς τεχνολογίας FinFET.

     

    Η Intel έχει γνωστοποιήσει ότι θα είναι σε θέση να παράγει επεξεργαστές μαζικά με την μέθοδο κατασκευής των 10nm εντός του 2019, χωρίς να έχει δώσει διευκρινήσεις για το πότε ακριβώς, δείγμα ότι ακόμα αντιμετωπίζει αρκετές δυσκολίες. Θα πρέπει όμως να τα καταφέρει αν θέλει να μείνει μέσα στο παιχνίδι ως πρωτοπόρος στην τεχνολογία κατασκευής. Είδαμε την TSMC στα τέλη Απριλίου να ανακοινώνει την έναρξη μαζικής παραγωγής των δικών της 7nm, με την εταιρία να γνωστοποιεί αυτές τις μέρες, όχι μόνο την ραγδαία αύξηση της παραγωγής στα 7nm, αλλά και την πρόθεσή της να επενδύσει έως και 25 δισεκατομμύρια δολάρια για την ανάπτυξη τεχνολογίας κατασκευής των 5nm.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.