Jump to content



  • gdp77
    gdp77

    Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη: Η Lenovo ανακοινώνει την επίσημη υποστήριξη Linux στις σειρές ThinkPad και ThinkStation Workstation

    Περισσότεροι από 250 εκατομμύρια υπολογιστές πωλούνται κάθε χρόνο και, σύμφωνα με το NetMarketShare, 2,87% (σχεδόν 7,2 εκατομμύρια χρήστες) χρησιμοποιούν αυτούς τους υπολογιστές για να τρέχουν Linux. Κάτι που στο παρελθόν θεωρούνταν κατάλληλο μόνο για το IT κοινό, πλέον αποτελεί βασική επιλογή για επιστήμονες, προγραμματιστές, μηχανικούς εφαρμογών, αλλά και ανθρώπους που απλά αγαπούν την τεχνολογία και την ελευθερία που δίνει το Linux. Το ίδιο ισχύει και στον επαγγελματικό χώρο, όπου σε πολλούς κλάδους επιχειρήσεων το Linux ενισχύεται και προτιμάται σε πλήθος εταιρειών. Βλέποντας όλες αυτές τις εξελίξεις, η Lenovo προχωρά στην πιστοποίηση και επίσημη υποστήριξη των Linux διανομών Ubuntu LTS και Red Hat για το σύνολο μοντέλων που ανήκουν στις σειρές Thinkpad P και ThinkStation workstation.

     

    Αν και ήδη πολλοί χρήστες επιλέγουν να διαμορφώνουν τους υπολογιστές τους μόνοι τους (είτε αγοράζοντας χωρίς OS είτε σβήνοντας τα εγκατεστημένα Windows) με λειτουργικό Linux, πάντα υπήρχαν αμφιβολίες για τη σταθερότητα του συστήματος, τη συμβατότητα και τη λειτουργικότητα. Επίσης σε αυτές τις περιπτώσεις οι τελικοί χρήστες δεν μπορούσαν να έχουν υποστήριξη από την εταιρεία αγοράς. Όλα αυτά τα θέματα καλύπτονται, πλέον, με την επίσημη υποστήριξη του Linux από την Lenovo, με out-of-the-box λύσεις.

     

    H Lenovo ιστορικά υποστήριζε Linux μόνο σε πολύ συγκεκριμένα προϊόντα και με περιορισμένα υποσυστήματα. Τώρα κάθε ξεχωριστό μοντέλο των σειρών ThinkPad P και ThinkStasion, ανεξαρτήτως υποσυστημάτων θα έχει την επίσημη υποστήριξη της εταιρείας για χρήση με Linux. Για να διασφαλίσει την απρόσκοπτη εμπειρία χρήστη σε Linux περιβάλλον, η Lenovo ανακοινώνει ότι θα συνεργάζεται με τις αντίστοιχες εταιρείες ώστε να παρέχει πλήρες end-to-end support, από patches και updates, μέχρι hardware drivers, firmware και bios βελτιστοποιήσεις. Επιπρόσθετα, η Lenovo θα αναλάβει το upstream των device drivers απευθείας στον Linux kernel, ώστε να βοηθήσει στη διατήρηση της σταθερότητας και συμβατότητας σε όλο το διάστημα ζωής των συστημάτων της.

     

    Η είδηση αυτή θεωρείται σπουδαία για την κοινότητα του Linux που βλέπει μέρα με τη μέρα το λειτουργικό σύστημα με τον πιγκουίνο να γίνεται όλο και πιο δημοφιλές.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.