Jump to content



  • yanni
    yanni

    Αγοραστή ψάχνει η Imagination μετά την απώλεια της Apple ως πελάτη

    Η Imagination Technologies ανακοίνωσε στις αρχές Απριλίου ότι ο βασικός της πελάτης, η Apple, στόχευε να σχεδιάσει δική της GPU στο μέλλον, κάτι που σήμαινε ότι αυτομάτως θα έπαυε να είναι και πελάτης της. Με την Apple να αντιπροσωπεύει το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της Imagination, ήταν δεδομένο να τεθεί θέμα επιβίωσης της εταιρίας. Δυόμιση μήνες μετά από εκείνη την ανακοίνωση, η Imagination ανακοινώνει και επισήμως ότι πλέον είναι διαθέσιμη προς εξαγορά, με την εταιρία να ισχυρίζεται ότι ήδη υπάρχει ενδιαφέρον από διάφορες εταιρίες.

     

    Τους τελευταίους μήνες η Imagination προσπάθησε να βελτιώσει κάπως την θέση της με πώληση τμημάτων της τα οποία δεν αποτελούσαν τον πυρήνα της επιχείρησης που είναι η σχεδίαση GPUs για χρήση σε φορητές συσκευές. Έτσι προχώρησε σε ανακοίνωση ότι προτίθεται να πωλήσει τα τμήματα MIPS και Ensigma DSP, αλλά και στην πώληση του τμήματος IMGWorks. Δυστυχώς οι κινήσεις αυτές δεν φάνηκαν να είναι ικανές να καθησυχάσουν τους μετόχους της, με την μετοχή της εταιρίας να μην καταφέρνει να ανακάμψει αισθητά μετά την μεγάλη πτώση της αξίας της με την ανακοίνωση της απώλειας της Apple.

     

    Το αποτέλεσμα ήταν η Imagination να ανακοινώσει αυτές τις μέρες ότι πλέον διαθέτει το σύνολο της εταιρίας προς πώληση σε κάθε ενδιαφερόμενο.

     

    Quote

    Imagination Technologies Group plc. announces that over the last few weeks it has received interest from a number of parties for a potential acquisition of the whole Group. The Board of Imagination has therefore decided to initiate a formal sale process for the Group and is engaged in preliminary discussions with potential bidders.

     

    Η γνωστοποίηση της πρόθεσης αυτής της εταιρίας, ώθησε τις μετοχές της σε σημαντική άνοδο, από τις 1,25 λίρες σε πάνω από 1,70 λίρες σήμερα.

     

    Πάντως θα είχε ενδιαφέρον μια εξαγορά της εταιρίας από την Intel, αν αυτό μπορούσε να προσφέρει στην Intel την βάση και τις απαραίτητες πατέντες για ανάπτυξη νέων GPUs στο μέλλον.

    Η Imagination ανακοίνωσε πρόσφατα την τελευταία της GPU, Furian.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.