Jump to content



  • yanni
    yanni

    Αγωγή εις βάρος της AMD για τον αριθμό των πυρήνων στους "Bulldozer"

    .
    Με την διάθεση των επεξεργαστών της αρχιτεκτονικής Bulldozer, η AMD υιοθετούσε την λογική του module, με κάθε module να περιλαμβάνει δύο Integer cores και έναν floating point operation(FPU) πυρήνα, οι οποίοι μοιράζονται και κάποιους από τους πόρους του module. Το ερώτημα λοιπόν που τίθεται είναι κατά πόσο οι δύο πυρήνες σε ένα module μπορούν να θεωρηθούν ανεξάρτητοι σε βαθμό που να λαμβάνονται υπόψιν ως ολοκληρωμένοι πυρήνες ή όχι. Αν δεν μπορούν να θεωρηθούν ανεξάρτητοι, τότε και η AMD θα έπρεπε κάθε module να το διαφημίζει ως έναν πυρήνα.

     


    bulldozer core


    BD Module

     


    Η αγωγή κατατέθηκε από έναν ιδιώτη ονόματι Tony Dickey στην βόρεια Καλιφόρνια, ο οποίος κατηγορεί την AMD ότι διαφημίζει παραπλανητικό αριθμό πυρήνων στους επεξεργαστές της και ότι, οι οκταπύρηνοι επεξεργαστές της, με βάση το πως αυτοί είναι σχεδιασμένοι, ουσιαστικά είναι τετραπύρηνοι. Με λίγα λόγια δεν μπορούν οι πυρήνες να θεωρηθούν ως ανεξάρτητοι μιας και από την στιγμή που μοιράζονται πόρους του module, δεν είναι ανεξάρτητοι.


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.