Jump to content



  • yanni
    yanni

    Ακόμα και οι υπότιτλοι πλέον μπορούν να θεωρηθούν επικίνδυνοι για την ασφάλεια ενός συστήματος

    Οι υπότιτλοι δεν είναι τίποτα παραπάνω από αρχεία κειμένου και έτσι ακριβώς αντιμετωπίζονται από τα περισσότερα προγράμματα antivirus. Αυτό ίσως να αλλάξει από εδώ και πέρα μιας και οι ερευνητές της Check Point βρήκαν ένα κενό ασφαλείας, το οποίο επιτρέπει την εκκίνηση κακόβουλου λογισμικού μέσω αρχείων υποτίτλων.

     

    Το κενό αυτό ασφαλείας επηρεάζει πλήθος γνωστών εφαρμογών αναπαραγωγής αρχείων πολυμέσων, όπως τα Kodi, VLC, Popcorn Time και Stremio και μάλιστα δεν περιορίζεται στα PCs. Επηρεάζει επίσης φορητές συσκευές, αλλά και smart TVs. Μέσω αυτού του κενού ασφαλείας κάποιος θα μπορούσε να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο ενός συστήματος, να τρέξει επιπλέον κακόβουλο λογισμικό, όπως ransomware ή να υποκλέψει προσωπικά δεδομένα.

     

    Οι ερευνητές της Check Point πάντως είχαν ειδοποιήσει του δημιουργούς των εφαρμογών αυτών πριν δημοσιοποιήσουν τα ευρήματά τους, οπότε έχουν ήδη κυκλοφορήσει updates που διορθώνουν αυτό το κενό ασφαλείας. Μάλιστα υπάρχουν σχετικά links στην σελίδα της Check Point και στο σχετικό άρθρο της που δημοσίευσαν και το οποίο μπορείτε να βρείτε σε αυτό εδώ το link.

     

    infographic_hack_in_translation_v6.jpg

     

    Αν χρησιμοποιείτε κάποιο από τα παραπάνω προγράμματα, θα ήταν καλό να προχωρήσετε σε άμεση αναβάθμισή του. Αν χρησιμοποιείται κάποιο άλλο πρόγραμμα, ίσως θα ήταν καλό να ελέγξετε το αν βγήκε αυτές τις μέρες κάποια αναβάθμιση.

     

     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.