Jump to content


  • yanni
    yanni

    Αλλάζει την στρατηγική της στην αγορά των SSD η AMD

    Η AMD φαίνεται να αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο κινείται στην αγορά των SSDs. Όπως μας ενημερώνει το Anandtech, η σειρά Radeon R7 αντικαθίσταται προσωρινά από την φτηνότερη σειρά Radeon R3, με νέους Radeon R7 ή Radeon R9 SSDs να αναμένονται μελλοντικά.

     

    Η σειρά R7 της AMD βασιζόταν σε SSDs της OCZ οι οποίοι χρησιμοποιούσαν μνήμες MLC της Toshiba κατασκευασμένες στα 19nm και Barefoot 3 M00 controller. Οι νέοι Radeon S3 αντίθεση χρησιμοποιούν μνήμες TLC της SK Hynix και τετρακάναλο controller  Silicon Motion SM2256KX. Αν και οι επιδόσεις τους είναι πιθανόν κατώτερες αυτών των R7, οι τιμές τους είναι επίσης χαμηλότερες, καθιστώντας τους πιο προσιτούς για το καταναλωτικό κοινό. Θα διατίθενται σε χωρητικότητες των 120GB, 240GB, 480GB και 960GB και μια σύνοψη των κύριων χαρακτηριστικών τους, έναντι και των παλαιότερων R7, φαίνεται στον παρακάτω πίνακα.

     

    amd-Radeon-r3-ssds.jpg

     

    Radeon R3 SSD specs.jpg

     

    Όσον αφορά τα μελλοντικά σχέδια της AMD στην αγορά των SSD, η εταιρία αναμένεται να παρουσιάσει μία νέα σειρά προϊόντων προς το τέλος του έτους, η οποία θα περιλαμβάνει υψηλότερων επιδόσεων μοντέλα, R7 ή R9, συμπεριλαμβανομένων και μοντέλων M.2 με NVMe υποστήριξη. Με δεδομένο πάντως το ότι η εταιρία δεν μένει προσηλωμένη σε κάποιον κατασκευαστή, δεν είναι γνωστό ποιος θα είναι ο κατασκευαστής αυτών των νέων SSDs.

     

    Πηγή: AMD Changes SSD Strategy: High-End M.2/NVMe SSDs Incoming, Low-Cost R3 Drives Are Here

     


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.