Jump to content



  • yanni
    yanni

    Ανακοινώθηκε και επίσημα η GTX 1650

    Η Nvidia προχώρησε εχτές στην επίσημη ανακοίνωση της νέας της GeForce GTX 1650, η οποία φέρνει την αρχιτεκτονική Turing στα επίπεδα των 149 δολαρίων. Η νέα κάρτα έρχεται να προσφέρει υψηλότερες επιδόσεις και χαμηλότερη κατανάλωση σε σχέση με τα μοντέλα προηγούμενης γενιάς, αυξάνοντας παράλληλα και τον ανταγωνισμό σε μια κατηγορία προϊόντων όπου η AMD συνέχιζε να είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική.

     

    Η GTX 1650 βασίζεται στην GPU TU117 αρχιτεκτονικής Turing, διαθέτοντας 896 CUDA Cores, 56 TMUs, 32 ROPs και συχνότητες λειτουργίας, 1485MHz Base και 1665MHz Boost. Όπως και τα άλλα μοντέλα της σειράς 16, διαθέτει την πλειοψηφία των χαρακτηριστικών της αρχιτεκτονικής Turing, που εγγυώνται υψηλές επιδόσεις και παράλληλα χαμηλή κατανάλωση, αλλά στερείται των RT και Tensor cores. Σύμφωνα με την Nvidia, η GTX 1650 είναι δύο φορές ταχύτερη σε σύγκριση με την GTX 950 και έως και 70% ταχύτερη σε σύγκριση με την GTX 1050 σε ανάλυση 1080p.

     

    Η μνήμη της κάρτας ανέρχεται στα 4GB, είναι τύπου GDDR5 στα 8Gbps και σε συνδυασμό με το data bus των 128bit επιτυγχάνει bandwidth το οποίο φτάνει τα 128GB/sec.

     

    Κάτι που ίσως απογοητεύσει μερικούς, είναι ότι η GTX 1650 στερείται τον "Turing" NVENC encoder, υιοθετώντας στην θέση του την Volta Multimedia Engine. Αυτό σημαίνει ότι όσοι έβλεπαν την GTX 1650 ως την πλέον οικονομική λύση για gaming livestreaming σε σελίδες όπως το Twitch και το YouTube Gaming, ίσως θα πρέπει να προτιμήσουν την ακριβότερη GTX 1660.

     

    Όπως είναι λογικό, πολλοί συνεργάτες της Nvidia έχουν ήδη ανακοινώσει πλήθος μοντέλων. Ανάμεσα σε αυτές οι ASUS, Colorful, Manli, MSI, GIGABYTE, ZOTAC, INNO3D, EVGA, Palit.

     

    Παρουσιάσεις έχουν ανεβάσει όλες σχεδόν οι γνωστές τεχνολογικές ιστοσελίδες.

     

    Τέλος να αναφέρουμε ότι ήδη κυκλοφορούν φήμες για την GTX 1650 Ti η οποία θα καλύψει το κενό μεταξύ της GTX 1650 και της GTX 1660.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.