Jump to content


  • yanni
    yanni

    Ανακοινώθηκε και επισήμως ο επετειακός Intel Core i7-8086K

    Εδώ και καιρό ήταν γνωστό ότι η Intel θα κυκλοφορήσει έναν επετειακό επεξεργαστή για το κλείσιμο των 40 χρόνων από την κυκλοφορία του επεξεργαστή 8086 και το κλείσιμο των 50 χρόνων για την ίδια την εταιρία. Η Intel ανακοίνωσε τελικώς και επίσημα στην Computex τον επετειακό αυτό επεξεργαστή, τον Core i7-8086K, ο οποίος ανήκει στην σειρά Coffee Lake και έχει μέγιστη συχνότητα λειτουργίας τα 5GHz.

     

    Ο Core i7-8086K θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό, μόλις 50000 κομματιών και αποτελεί μια πιο γρήγορη έκδοση του κορυφαίου επεξεργαστή για το LGA 1151 socket, του Core i7-8700K. Έχει τον ίδιο αριθμό πυρήνων, με HyperThreading, την ίδια ποσότητα cache και τον ίδια ενσωματωμένη κάρτα γραφικών, με 24EUs, αλλά οι συχνότητες λειτουργίας του είναι ανεβασμένες. Έτσι η Base συχνότητα λειτουργίας είναι τα 4GHz, με πιθανή Turbo συχνότητα, με όλους τους πυρήνες τα 4.6GHz. Με έναν πυρήνα μόνο, η συχνότητα Turbo φτάνει τα 5GHz. Το TDP παραμένει στα 95W, παρόλο τις αυξημένες συχνότητες λειτουργίας.

     

    8086-old-8086k-new.jpg

     

    Η Intel δεν έχει ανακοινώσει επίσημη τιμή ή ημερομηνία διαθεσιμότητας, αλλά αν μένετε σε Αμερική, Καναδά, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Γερμανία, Νότια Κορέα, Ταϊβάν, Κίνα(πλην Χονγκ Κονγκ) ή Ιαπωνία, μπορείτε να διεκδικήσετε έναν από του 8086 επεξεργαστές που θα δώσει η εταιρία δωρεάν μέσω της παρακάτω σελίδας.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.