Jump to content


  • yanni
    yanni

    Ανακοινώθηκε το Bluetooth 5 με μεγαλύτερη εμβέλεια και ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων

    Το Bluetooth επιτρέπει την εύκολη και ασφαλή διασύνδεση συσκευών που βρίσκονται σε σχετικά κοντινές αποστάσεις μεταξύ τους. Εχτές το Bluetooth Special Interest Group (SIG) ανακοίνωσε την 5η έκδοση του Bluetooth, με την νέα αυτή έκδοση να επιτρέπει μεγαλύτερη εμβέλεια, μεγαλύτερες ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων, δυνατότητα εκπομπής μεγαλύτερων μηνυμάτων, αλλά και μείωση των παρεμβολών από άλλες ασύρματες συσκευές.

     

    Το Bluetooth χρησιμοποιείται για την σύνδεση συσκευών όπως smartwatchs, fitness trackers, ηχεία, ασύρματα ακουστικά, αλλά ακόμα και πληκτρολόγια και ποντίκια σε laptops και tablets. Η νέα έκδοση έχει στόχο την ακόμα μεγαλύτερη διείσδυση του Bluetooth στο σύγχρονο έξυπνο σπίτι, αλλά και την κάλυψη των αναγκών του Internet of Things (IoT), την ίδια στιγμή που άλλες ασύρματες τεχνολογίες, όπως οι ZigBee, Z-Wave, αλλά και το WiFi, επιδιώκουν το ίδιο.

     

    Τα κύρια πλεονεκτήματα του Bluetooth 5, έναντι της έκδοσης 4.2, είναι τα παρακάτω

     

    58495716621b8-bluetooth5advantages.jpg

     

    • Up to 4 times the range of Bluetooth 4.2 with low energy
    • Up to 2 times the speed
    • Up to 8 times the broadcast message capacity
    • Reduced interference from other wireless signals

     

    Όπως αναφέρεται και στο δελτίο τύπου που συνοδεύει την ανακοίνωση της διάθεσης του νέου Bluetooth 5, με την νέα έκδοση, θα είναι δυνατή η κάλυψη ενός ολόκληρου κτηρίου, με την εμβέλεια να είναι αρκετή ώστε να καλυφθούν και εξωτερικοί του χώροι, οι υψηλότερες ταχύτητες θα προσφέρουν καλύτερη εμπειρία χρήσης με υψηλών επιδόσεων συσκευές, η αύξηση του μεγέθους των μηνυμάτων θα επιτρέπει μεγαλύτερα πακέτα δεδομένων σε εφαρμογές που το χρειάζονται, ενώ οι βελτιώσεις στην νέα έκδοση θα επιτρέπουν πολύ μικρότερες παρεμβολές από άλλες συσκευές, κάτι απαραίτητο στην σύγχρονη εποχή. Η ABI Research αναμένει μέχρι το 2021 να υπάρχουν 48 δισεκατομμύρια συσκευές με ασύρματη σύνδεση, με το ένα τρίτο αυτών, να περιλαμβάνει και σύνδεση Bluetooth.

     

    Τα πρώτα προϊόντα με Bluetooth 5 αναμένονται σε δύο έως έξι μήνες από σήμερα.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.