Jump to content


  • yanni
    yanni

    Ανακοινώθηκε το Oculus Go, το οποίο δεν θα απαιτεί υπολογιστή ή smartphone

    Πιο προσιτή στο καταναλωτικό κοινό σκοπεύει να κάνει η Facebook την εικονική πραγματικότητα, μέσω του νέου Oculus Go. Η εν λόγω συσκευή, η οποία θα κυκλοφορήσει στις αρχές του επόμενου έτους στην τιμή των $199, δεν θα απαιτεί την παρουσία κάποιου ισχυρού υπολογιστή, ούτε θα λειτουργεί σε συνεργασία με κάποιο smartphone, αλλά θα πρόκειται για μια αυτόνομη συσκευή με το δικό της hardware, η οποία θα προσφέρει εμπειρίες εικονικής πραγματικότητας χωρίς καλώδια.

     

    Το Oculus Go θα διαθέτει μία οθόνη ανάλυσης 2560x1440 pixels, τεχνολογίας “Fast-switch” LCD, ανάλυση η οποία είναι υψηλότερη έναντι αυτής που προσφέρουν οι δύο οθόνες OLED του Oculus Rift, αν προσθέσουμε τις αναλύσεις τους. Η ανάλυση αυτή θεωρείται ότι είναι ικανή για σημαντική μείωση του screen door εφέ, το οποίο έχει αρνητική επίδραση στην εμπειρία εικονικής πραγματικότητας. Βελτιωμένοι, σε σχέση με αυτούς που χρησιμοποιούνται στο Oculus Rift, θα είναι και οι οπτικοί φακοί του Oculus Go, προσφέροντας μεγαλύτερο οπτικό πεδίο και λιγότερη γυαλάδα. Ο κεντρικός επεξεργαστής της συσκευής φημολογείται ότι θα είναι ο Snapdragon 821.

     

    Oculus Go table.jpg

     

    Στον τομέα του ήχου, το Oculus Go ενσωματώνει δύο ηχεία στα πλάγια και άρα δεν απαιτείται επιπλέον εξοπλισμός, αν και υπάρχει υποδοχή 3,5'' για όποιον επιθυμεί να χρησιμοποιήσει ακουστικά.

     

    Όσον αφορά το λογισμικό, το Oculus Go είναι συμβατό με το Gear, οπότε θα διαθέτει από την πρώτη μέρα μια σημαντική βιβλιοθήκη προγραμμάτων, για όσους επιλέξουν να το προμηθευτούν άμεσα.

     

    Για την κατασκευή του headset, έχει χρησιμοποιηθεί ως υλικό και ύφασμα, επιτρέποντας στο Oculus Go να είναι ιδιαίτερα ελαφρύ και άνετο κατά την χρήση του. Θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε συνδυασμό με γυαλλιά οράσεως.

     

     

    Το Oculus Go έρχεται να σταθεί κάπου στην μέση, ανάμεσα στις οικονομικές λύσεις όπως το Gear VR, που όμως απαιτούν και κάποιο καλό και πιθανόν ακριβό smartphone και τις ακόμα ακριβότερες λύσεις, όπως το Oculus Rift και το HTC Vive, τα οποία απαιτούν και την ύπαρξη ενός ισχυρού υπολογιστή. Δεν θα προσφέρει τις εμπειρίες gaming των ακριβών λύσεων, αλλά πιθανόν θα είναι σε θέση να προσφέρει ποιοτική, ξεκούραστη και χωρίς καλώδια εμπειρία εικονικής πραγματικότητας, σε όσους το επιλέξουν. Για όσους μάλιστα δεν έχουν επενδύσει ήδη σε κάποιο ακριβό smartphone, πιθανόν θα αποτελεί και την οικονομικότερη επιλογή για την εισαγωγή τους στον χώρο της εικονικής πραγματικότητας.

     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.