Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    "Ανοίγει" η υποστήριξη επέκτασης M.2 SSD σε PlayStation 5

    Η νέα δοκιμαστική έκδοση του PS5 της Sony έγινε από σήμερα διαθέσιμη για επιλεγμένους χρήστες από τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Ιαπωνία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία και τη Γαλλία. Εκτός από κάποιες βελτιώσεις και προσαρμογές  στο γραφικό περιβάλλον της εφαρμογής, η συγκεκριμένη ανανέωση περιλαμβάνει την υποστήριξη επέκτασης M.2 SSD.

    Η Sony σημειώνει ότι θα οι χρήστες που θα επιλέξουν να εγκαταστήσουν έναν SSD M.2, πρέπει να είναι PCIe τέταρτης γενιάς και να έχει ταχύτητες ανάγνωσης 5.500MB/s ή υψηλότερες. Αυτές οι απαιτήσεις ήταν αναμενόμενες και πρακτικά αυτό σημαίνει ότι θα υποστηρίζονται πολλές μονάδες δίσκων Gen4 - συμπεριλαμβανομένων των 980 Pro της Samsung, SN850 της Western Digital και πολλών άλλων σύγχρονων SSD M.2. Βέβαια η Sony σημειώνει ότι συνιστώνται ταχύτητες ανάγνωσης σε μονάδες Gen4 5,500MB/s ή υψηλότερες, αλλά από την άλλη δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι όλες οι συσκευές SSD M.2 που πληρούν τις προγραφείσες απαιτήσεις θα λειτουργούν με την κονσόλα PS5, τονίζοντας ότι παίζοντας παιχνίδια από τον επεκτάσιμο αποθηκευτικό χώρο Μ2, μπορεί η απόδοση να μην είναι ίδια ακριβώς απόδοση με αυτής της εσωτερικής μονάδας του PS5, ακόμη και αν οι ταχύτητες ανάγνωσης υπερβαίνουν τα 5.500 MB/s.

    Επίσης μια παράμετρος που πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη, είναι οι απαιτήσεις ψύξης για τη χρήση MSD SSD σε PS5. "Η χρήση ενός SSD M.2 με την κονσόλα PS5 απαιτεί αποτελεσματική ψύξη", εξηγεί η Sony, είτε με τη χρήση ψύκτρας για Μ2 μονής ή διπλής όψης.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.