Jump to content



  • gdp77
    gdp77

    Απογοητευτική η (μη) διαθεσιμότητα και οι τιμές των AMD Radeon RX 6800(XT)

    H ΑΜD επιτέλους διαθέτει κάρτες γραφικών ικανές να ανταγωνιστούν στο υψηλότερο επίπεδο με τις προτάσεις της Nvidia. Αποδεικνύεται, όμως, ότι δεν έχει και πολλή σημασία, καθώς κανείς δεν μπορεί να τις αγοράσει.

     

    Ακόμα και στην περίπτωση που κάποιος τυχερός καταφέρει να αγοράσει μια RX 6800 είτε RX 6800XTοι τιμές στη λιανική είναι πολύ παραπάνω από τις τιμές MSRP, για παράδειγμα μια ASUS RX 6800 XT ROG πωλείται έναντι 900$, δηλαδή 250$ περισσότερα από την τιμή MSRP.

     

    Πολλοί, μάλιστα, υποστηρίζουν ότι η διαθεσιμότητα των νέων καρτών γραφικών της AMD είναι χειρότερη ακόμα και από αυτή των Αmpere καρτών γραφικών της Nvidia.

     

    large.76494_10_amd-radeon-rx-6800-xt-launch-disaster-no-cards-rip-off-pricing_full.jpg

     

    Σύμφωνα με το κανάλι στο YouTube, HardwareUnboxed, κατόπιν συνομιλιών με την AMD, οι εκπρόσωποι της τελευταίας τους ανακοίνωσαν ότι θα χρειαστούν από 4 έως 8 εβδομάδες προκειμένου να υπάρξει ικανή διαθεσιμότητα σε τιμές MSRP. 

     

    Φαίνεται, λοιπόν, ότι όλη η παραγωγή chip 7nm που πραγματοποιεί η AMD στην TSMC δεν επαρκεί για ικανές διαθεσιμότητες σε όλες τις αγορές που προσπαθεί να έχει παρουσία η εταιρεία: PlayStation 5, Xbox Series X, Zen 2 και Zen 3 επεξεργαστές, Threadripper και EPYC επεξεργαστές και τώρα Radeon RX 6800 series κάρτες γραφικών.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.