Jump to content



  • yanni
    yanni

    Αποκαλύφθηκαν οι ονομασίες και οι συχνότητες των νέων μοντέλων Xeon Gold και Xeon Platinum

    Πιθανόν από λάθος, η Intel γνωστοποίησε νωρίτερα ίσως από ότι θα προβλεπόταν σε ένα PCN( Product Change Notification ), τις ονομασίες των επερχόμενων μοντέλων Xeon. Οι νέοι Xeon αρχιτεκτονικής Skylake υιοθετούν νέες ονομασίες. Πιο συγκεκριμένα θα έχουμε τις σειρές Gold και Platinum,  στην θέση των τυπικών E5 και E7.


    Το PCN αναφέρεται χαρακτηριστικά σε επεξεργαστές για το LGA3647 και αν και δεν δίνει αναλυτικές πληροφορίες για τα χαρακτηριστικά των μοντέλων, αποκαλύπτει ονομασίες και συχνότητες λειτουργίας, καθώς και το stepping το οποίο είναι το H0. Μπορείτε να δείτε την λίστα με τα μοντέλα στον παρακάτω πίνακα.

     

    Xeon Platinum models.jpg

    5902190fc9803_XeonGoldmodels.jpg

     

    Όπως βλέπουμε υπάρχουν 20 μοντέλα στις σειρές 5000 και 6000, καθώς και 14 μοντέλα στην σειρά 8000. Δεν είναι γνωστό ποια από τα παραπάνω μοντέλα θα κυκλοφορήσουν με την επίσημη παρουσίαση των νέων σειρών Gold και Platinum και ποια θα κυκλοφορήσουν αργότερα. Πάντως όπως συνέβαινε και με τους E5 και E7, οι επεξεργαστές Gold και Platinum θα διαφέρουν σε κάποια από τα χαρακτηριστικά τους και θα προορίζονται για χρήση σε διαφορετικές κατηγορίες servers.

     

    Οι Gold αναμένεται να διαδεχθούν τους E5 και θα προορίζονται για συστήματα με έως και δύο επεξεργαστές, ενώ οι Platinum θα διαδεχθούν τους E7 και αναμένεται να προσφέρουν περισσότερα χαρακτηριστικά αλλά και πυρήνες. Στην περίπτωση των Gold φημολογείται ότι θα έχουμε μοντέλα με 14 έως 22 πυρήνες, ενώ οι Platinum θα φτάνουν έως και τους 28 πυρήνες, με κάποιες φήμες να μιλάνε ακόμα και για μοντέλο 32 πυρήνων.

     

    Τέλος, δεν αποκλείεται εκτός από τις Platinum και Gold σειρές, να δούμε και σειρές με ονομασίες Silver και Bronze. Η σειρά Silver θα περιλαμβάνει μοντέλα με 10-12 πυρήνες, η σειρά Bronze θα περιλαμβάνει τα μοντέλα με λιγότερους από 10 πυρήνες.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.