Jump to content



  • yanni
    yanni

    Αποκαλύφθηκε και επίσημα το νέο Kirin 950 της Huawei

    .
    Ο νέος Kirin 950 ακολουθάει σχεδίαση big.LITTLE με τέσσερις πυρήνες ARM Cortex A72 και τέσσερις πυρήνες ARM Cortex A53. Οι πυρήνες A72 λειτουργούν στα 2.53GHz, ενώ οι τέσσερις A53 στα 1.8GHz. Ο συνεπεξεργαστής i5 που ενσωματώνει ο Kirin 950, χρειάζεται μόλις 6.5mA για να λειτουργήσει, το οποίο αποτελεί τεράστιο βήμα έναντι του προηγούμενου i3 που χρησιμοποιούσε η Huawei και απαιτούσε 90mA. Ο συνεπεξεργαστής αυτός παραμένει συνεχώς ενεργός, ακόμα και όταν η συσκευή είναι σε αναμονή και αναλαμβάνει τον έλεγχο των διαφόρων αισθητήρων της συσκευής. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας, έναντι του να χρειάζεται κάποιος από τους κύριους πυρήνες του SOC να παραμένει ενεργός για αυτή τη δουλειά. Τα γραφικά του Kirin 950 είναι της ARM και πιο συγκεκριμένα το SOC ενσωματώνει την Mali T880MP4.

     

    Στον τομέα της διασύνδεσης υποστηρίζεται Dual SIM Cat.6 LTE με ταχύτητες download έως και 300Mbps και upload έως και 50Mbps. Όσον αφορά την μνήμη υποστηρίζεται dual channel LPDDR4, ενώ στον τομέα των αποθηκευτικών μέσων υποστηρίζονται UFS 2.0 και eMMC 5.1. Το νέο SOC υποστηρίζει επίσης 14-bit dual ISPs, επιτρέποντας διαμεταγωγή η οποία φτάνει τα 960MPixel/s, δύο αισθητήρες των 13 megapixel ή έναν των 31 megapixel. Το ενσωματωμένο DSP επιτρέπει επίσης ταχύτατη αναγνώριση προσώπου.

     


    huawei kirin 950

     


    Ο νέος Kirin 950 θα κατασκευάζεται με την τεχνολογία 16nm FinFET της TSMC.


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.