Jump to content



  • gdp77
    gdp77

    Απολογισμός 2ου τριμήνου για την AMD: κέρδη, Zen 3 το 2020, Zen 4 στα 5nm

    Η AMD δημοσίευσε τον οικονομικό απολογισμό 2ου τριμήνου 2020 από τον οποίο προκύπτει, μεταξύ άλλων, τζίρος 1,93 δισ. δολάρια για το τρίμηνο και ανάπτυξη YoY 26%. Κατά τη δημοσίευση των στοιχείων, η AMD προχώρησε και σε ενδιαφέρουσες ανακοινώσεις για το μέλλον.

     

    large.VTPJAZ2ksQ3cK5W4.jpg

     

    Μεγάλο μέρος της παρουσίασης αφιερώθηκε στην διαβεβαίωση προς τους επενδυτές ότι (σε αντίθεση με την Intel) στο στρατόπεδο της AMD τα χρονοδιαγράμματα παραμένουν σταθερά και όλες οι επερχόμενες κυκλοφορίες θα πραγματοποιηθούν στην ώρα τους.  "Τα τελευταία δύο τρίμηνα όλοι βλέπουν την απόδοση και τις ικανότητές μας. Μπορείτε να βασίζεστε σε εμάς για συνέπεια στα χρονοδιαγράμματα", δήλωσε η CEO της εταιρείας. "Η κυκλοφορία των "Milan" είναι σημαντική για εμάς και θα πραγματοποιηθεί στη συνέχεια του έτους. Ήδη οι άνθρωποί μας εμπλέκονται στην αρχιτεκτονική Zen4/5nm. Αισθανόμαστε ότι η θέση μας είναι πολύ καλή", συμπλήρωσε.

     

    large.JZrBtz2lxWVCLafs.jpg

     

    Καταρχάς υπήρξε μια ακόμα επιβεβαίωση ότι οι επεξεργαστές Zen 3 έρχονται εντός του έτους, τόσο στο enterprise με τους "Milan" όσο και στο desktop με τους Ryzen. Επίσης επιβεβαιώθηκε η κυκλοφορία της αρχιτεκτονικής γραφικών RDNA2 και της CDNA για το enterprise. Η εταιρεία ήδη ξεκίνησε τις αποστολές των semi-custom SoCs προς τις Sony και Microsoft για τις κονσόλες επόμενης γενιάς (PS5 και Xbox Series X). Οι αποστολές αυτές θα συμβάλουν σημαντικά στα κέρδη της AMD για το τρίτο τρίμηνο. Η αρχιτεκτονική CDNA δεν θα παίξει μεγάλο ρόλο για την AMD το 2020, αλλά θα υπάρξουν περισσότερες ευκαιρίες για τις GPUs για τα datacenters το 2021. Η CDNA2 θα κάνει το ντεμπούτο της την επόμενη χρονιά.

     

    large.cKYHSu5kujRYmoyV.jpg

     

    Η Dr. Lisa Su δήλωσε ότι η μεθεπόμενη γενιά Zen 4 είναι στα εργαστήρια και δείχνει πολύ καλή. Επίσης δήλωσε ότι χτίζεται με κλίμακα ολοκλήρωσης 5nm. Η κωδική ονομασία για τους Zen 4 EPYC θα είναι "Genoa". Σύμφωνα με τις διαφάνειες οι Zen 4 θα έρθουν το 2021. 

     

    large.8Y1WvmfPP2kXBDkH.jpg

     

    Στον τομέα των γραφικών η αρχιτεκτονική RDNA3 επίσης θα κάνει την εμφάνισή της το 2021 με μια "εξελιγμένη" κλίμακα ολοκλήρωσης (σ.σ. δεν αναφέρεται ποια). Το αδύναμο σημείο της AMD συνεχίζει να είναι τα γραφικά για το desktop όπου ο τζίρος είχε μείωση. Η AMD στοιχηματίζει στην αρχιτεκτονική RDNA2 για να ανατρέψει και σε αυτόν τον τομέα την κατάσταση. 

     

    Σε ό,τι αφορά στον επόμενο απολογισμό (τρίτο τρίμηνο 2020), τα κέρδη θα ενισχυθούν από τα SoCs που φτιάχνονται για Sony και Microsoft, όμως για το 4ο τρίμηνο αναμένεται τα προϊόντα Zen 3 να έχουν τη μερίδα του λέοντος.

     

    Η AMD δεν πανηγυρίζει για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Intel. Καθώς πρόκειται για μια εταιρεία που δεν έχει δικιά της παραγωγική ικανότητα, είναι στο έλεος της TSMC για ανάπτυξη. Η Su δήλωσε ότι η τροφοδοσία σε προϊόντα 7nm είναι ακόμα "σφιχτή" για την AMD. H εταιρεία συνεργάζεται με την TSMC για να διασφαλιστεί η ικανοποίηση της ζήτησης.

     

    Τέλος, η εταιρεία δεν φαίνεται να επηρεάζεται από τους επερχόμενους "Tiger Lake" της Intel για τα laptops και συνεχίζει την πορεία της με τους Ryzen 4000 Renoir. 

     

    Κατά τη διάρκεια των παρουσιάσεων, αναλυτές από τις JP Morgan και Chase μοιράστηκαν ευρήματα που δείχνουν ότι οι εταιρικοί CIOs είναι αυξανόμενα δεκτικοί στην υιοθέτηση προϊόντων EPYC. Ένας αναλυτής ρώτησε την AMD αν βλέπει κάποια απειλή από την ARM για τον τομέα των servers, ειδικά την εποχή που η Apple εγκαταλείπει την αρχιτεκτονική x86. Η Lisa Su απάντησε ότι είναι αρκετά πεπεισμένη ότι οι αγορές των PC και των Server θα παραμείνει κυρίως στην αρχιτεκτονική x86 και ότι είναι στο χέρι των κατασκευαστών (σ.σ. Intel και AMD) να το διασφαλίσουν αυτό.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.