Jump to content



  • gdp77
    gdp77

    Αποχωρεί ο CEO της Intel, Bob Swan, τον Φεβρουάριο. Στη θέση του αναλαμβάνει ο Pat Gelsinger της VMWare

    Το πλήρωμα του χρόνου φαίνεται ότι έφτασε για τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Intel, Bob Swan, με την Intel να ανακοινώνει την αποχώρησή του από τη θέση του CEO από τις 15 Φεβρουαρίου. Τα νέα έρχονται μετά από διετή θητεία ως Διευθύνων Σύμβουλος της Intel, εκτός από επτά επιπλέον μήνες κατά τους οποίους ο Bob Swan υπηρέτησε ως προσωρινός Διευθύνων Σύμβουλος της Intel πριν αναλάβει επίσημα τη θέση. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της VMWare, Pat Gelsinger, θα πάρει την καρέκλα του Διευθύνοντος Συμβούλου και μετά από αυτήν την ανακοίνωση, η μετοχή της Intel σημείωσε άνοδο άνω του 10%, ενώ η μετοχή της VMWare μειώθηκε κατά 5% με την προοπτική απώλειας του CEO της.

     

    large.H3bR1WjwEHvvpAP6.jpg

     

    Ο Patrick Gelsinger υπηρέτησε στο παρελθόν υπό την Intel, όπου ανέβηκε στις τάξεις μέχρι να φτάσει στην πολυπόθητη θέση CTO - και επίσης διατέλεσε Ανώτερος Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής του Digital Enterprise Group. Πιστεύεται επίσης ότι είναι μία από τις κινητήριες δυνάμεις πίσω από τη δημιουργία προτύπων όπως USB και Wi-Fi, σχεδίασε την αρχιτεκτονική 80486 και έπαιξε βασικούς ρόλους σε 14 γενιές επεξεργαστών Intel Core και Xeon. Οι επενδυτές αναμένουν ότι το τεχνικό υπόβαθρο του Gelsinger θα βοηθήσει να οδηγήσει την Intel σε λιγότερο προβληματικά νερά όσον αφορά τη στρατηγική και την εκτέλεση. Μετά την αποχώρηση του Bob Swan, η Intel ανακοίνωσε επίσης ότι αναμένει τα έσοδα και τα κέρδη του τέταρτου τριμήνου του 2020 να ξεπεράσουν τις προηγούμενες προβλέψεις και ότι στην έκθεση κερδών της 21ης Ιανουαρίου θα συζητήσει την «ισχυρή πρόοδο» που πέτυχε η εταιρεία στην ανάπτυξη λιθογραφίας 7 nm.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.