Jump to content



  • X-kyramas
    X-kyramas

    Αυξήθηκαν τα αιτήματα κυβερνήσεων για τη διάθεση στοιχείων χρηστών του Facebook

    Το Facebook δημοσιοποίησε τα στοιχεία των αιτημάτων των κυβερνήσεων, οι οποίες έχουν ζητήσει τη διάθεση των δεδομένων των χρηστών από το κοινωνικό δίκτυο, σύμφωνα με τα οποία σημειώθηκε αύξηση 27 τοις εκατό σε σχέση με το περασμένο εξάμηνο.

     

    Στο προηγούμενο εξάμηνο είχε επίσης σημειωθεί αύξηση της τάξεως του 13% σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2015. Συνολικά τα αιτήματα αυτά, στα οποία πρωταγωνιστεί η κυβέρνηση των Η.Π.Α, αυξήθηκαν και έφτασαν τα 59,229 από τα  46,710 και για περισσότερα  από τα μισά από αυτά δεν ενημερώθηκαν ποτέ οι χρήστες.

     

    Αντίθετα τα αιτήματα για "περιορισμό περιεχομένου" δηλαδή όταν μία ανάρτηση παραβιάζει τους εκάστοτε τοπικούς νόμους, μειώθηκε κατά 83 τοις εκατό σε σχέση με το δεύτερο εξάμηνο του 2015. Για πρώτη φορά το Facebook δημοσιοποίησε τα στοιχεία για τα αιτήματα από τις διάφορες κυβερνήσεις για τη διατήρηση των προσωπικών δεδομένων των χρηστών. Η εταιρία δέχτηκε 38,675 τέτοια αιτήματα που αφορούσαν 67,129 λογαριασμούς χρηστών.

     

    ντιμετωπίζουμε με μεγάλη αυστηρότητα τις αιτήσεις των κυβερνήσεων που λαμβάνουμε με σκοπό να προστατέψουμε τα δεδομένα των χρηστών που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες μας. Τις εξετάζουμε εξονυχιστικά για να διαπιστώσουμε αν είναι νόμιμες, ασχέτως από ποια χώρα προέρχονται και αμφισβητούμε όσες είναι πολύ γενικευμένες και  ελλιπείς", δήλωσε ο Sonderby σε μία ανάρτηση.

     

    "Δεν παρέχουμε στις κυβερνήσεις "back doors" ή απευθείας πρόσβαση στα δεδομένα των χρηστών. Επίσης συνεργαζόμαστε με διάφορες οργανώσεις με σκοπό να πιέσουμε τις κυβερνήσεις να διαμορφώσουν την παρακολούθηση έτσι ώστε να προστατεύεται η ασφάλεια των χρηστών, με σεβασμό στα δικαιώματά τους και τις ελευθερίες τους".

     

    Για όσους αναρωτιούνται πόσα τέτοια αιτήματα έλαβε το Facebook από την Ελληνική κυβέρνηση, το Facebook αναφέρει ότι για το πρώτο εξάμηνο του 2016 έγιναν 326 αιτήματα που αφορούσαν 398 λογαριασμούς, σημαντικά αυξημένα από τα 186 αιτήματα για 266 λογαριασμούς, τα οποία υποβλήθηκαν κατά το τελευταίο εξάμηνο του 2015.

     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.