Jump to content


  • X-kyramas
    X-kyramas

    Αύξηση παρουσιάζουν τα κρούσματα επιθέσεων με Ransomware σύμφωνα με την Europol

    Επιχειρήσεις και πολιτικοί έχουν γίνει τελευταία στόχοι επιθέσεων με τη μέθοδο του "spear phishing". Η μέθοδος αυτή διαφέρει από το κοινό phishing αφού το ύποπτο μήνυμα δεν φαίνεται να έχει αποστολέα μία γνωστή εταιρία ή τράπεζα ή κάποιο οργανισμό αλλά ένα άτομο γνωστό μας και πολλές φορές από το εργασιακό μας περιβάλλον και υψηλά ιστάμενο.

     

    europol-iocta-web-2016-9.jpg


    Σύμφωνα με την ετήσια αναφορά της Europol για τα κυβερνοεγκλήματα,  στην πρώτη θέση σε σοβαρότητα, βρίσκεται το "Crime As a Service",  δηλαδή   εγκληματίες που προσφέρουν τις υπηρεσίες για επιθέσεις, έχοντας στη διάθεσή τους εξειδικευμένα εργαλεία, λογισμικά και μεγάλα δίκτυα υπολογιστών (botnets) για επιθέσεις DDoS, αλλά και υπηρεσίες που παρέχονται μέσω διαδικτύου και δεν έχουν άμεση σχέση με αυτό όπως η πώληση όπλων, παιδική πορνογραφία ακόμα και human trafficking.

     

    Europol-IOCTA.jpg
     
    Αμέσως μετά έρχονται τα Ransomware τα οποία βρίσκονται σε ανοδική πορεία και έχουν ξεπεράσει τους κλασσικούς ιούς ή τα Trojan horses
    Με αυτά τα οποία εισβάλουν στον υπολογιστή μας αφού έχουμε ξεγελαστεί και έχουμε τρέξει κάποιο αρχείο και το λογισμικό αυτό κρυπτογραφεί τα αρχεία μας ζητώντας λύτρα για να μας επιτρέψει να τα αποκρυπτογραφήσουμε. Η ετήσια αναφορά της Europol εξετάζει και αναλύει την δράση των κυβερνοεγκληματιών τους τελευταίους 12 μήνες και είναι διαθέσιμη από τη σελίδα της Europol.


    Βλέπουμε όλο και πιο συχνά να γίνονται στόχοι των ransomware όσοι έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν μεγάλα ποσά, παρά ιδιώτες που μπορούνβ να πληρώσουν ένα μικρό ποσό", δήλωσε ο Steven Wilson, επικεφαλής του Cybercrime Centre της Europol.

     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.