Jump to content



  • gdp77
    gdp77

    Γιατί το G5 15 SE gaming laptop της Dell θα είναι το μοναδικό με τεχνολογία AMD SmartShift για το 2020

    Πρόσφατα η Dell παρουσίασε ένα νέο εντυπωσιακό gaming laptop, το G5 15 SE. Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του είναι η αξιοποίηση της τεχνολογίας AMD SmartShift. Όσοι ήλπιζαν ότι θα μπορούν να αποκτήσουν φέτος gaming laptop με αυτή την τεχνολογία από άλλον κατασκευαστή, θα απογοητευτούν, καθώς η Dell είναι η μοναδική εταιρεία που θα αξιοποιεί την τεχνολογία αυτή, εντός του 2020. Τι ακριβώς όμως είναι το SmartShift;

     

    Η οικογένεια επεξεργαστών (APU) Ryzen 4000 αποκαλύφθηκε στη CES 2020 και μία από τις πιο ενδιαφέρουσες καινοτομίες που φέρνει είναι η τεχνολογία SmartShift. Με το SmartShift, όταν ένας επεξεργαστής Ryzen 4000 συνδυάζεται με ένα Radeon GPU, δύνανται οι θερμικοί και ενεργειακοί πόροι να διανέμονται δυναμικά ανάμεσα σε επεξεργαστή και κάρτα γραφικών, ώστε να εξασφαλίζονται οι μέγιστες δυνατές επιδόσεις για κάθε ενεργειακό πλαίσιο. Πρόκειται για μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα τεχνολογία, την οποία αγκάλιασε εξαρχής η Dell, σύμφωνα με τον Frank Azor. O Azor δήλωσε σε ένα τιτίβισμα ότι καμία άλλη εταιρεία δεν πρόκειται να παρουσιάσει προϊόντα με αυτή την τεχνολογία, εντός του 2020.

     

     

    Τα laptops των εταιρειών προγραμματίζονται τουλάχιστον έναν χρόνο πριν την κυκλοφορία τους. Οι κατασκευαστές laptops πρέπει να κάνουν σχεδιαστικές επιλογές από πολύ νωρίς, βασιζόμενοι στο τι ισχυρίζονται οι κατασκευαστές chip, αλλά και στο τι πιστεύουν ότι επιθυμούν οι πελάτες τους. Οι περισσότεροι κατασκευαστές ήθελαν, προφανώς, μια επιφανειακή μόνο "γεύση" της τεχνολογίας της AMD, αντίθετα η Dell ενδιαφέρθηκε άμεσα για το "πλήρες πακέτο". Ο Azor δήλωσε ότι η απόδοση των Ryzen 4000H και 4000U ήταν μεγάλη έκπληξη για τους κατασκευαστές. Σημειώνεται ότι ο Azor πριν εργαστεί για την AMD ήταν ένας εκ των ιδρυτών της Alienware, την οποία τώρα έχει εξαγοράσει η Dell. Συνεπώς οι σχέσεις της AMD με την Dell, τουλάχιστον σε αυτόν τον τεχνολογικό τομέα, είναι ιδιαίτερες.

     

    Αν και είναι περίεργο που μια τεχνολογία όπως το SmartShift καταλήγει να χρησιμοποιείται αποκλειστικά από την Dell, μετά τις εξηγήσεις του Azor, φαίνεται ότι η Dell ήταν ο μοναδικός OEM που ήταν πρόθυμος να αναλάβει το ρίσκο της υιοθέτησής της.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.