Jump to content



  • yanni
    yanni

    Για αθέμιτο ανταγωνισμό κατηγορεί η Kaspersky την Microsoft

    Στα τέλη της προηγούμενης χρονιάς, η Kaspersky είχε καταθέσει καταγγελία στην Ρωσία εναντίον της Microsoft, για αθέμιτο ανταγωνισμό. Η Kaspersky ανακοίνωσε αυτές τις μέρες ότι προχώρησε σε αντίστοιχες καταγγελίες εναντίον της Microsoft, τόσο στην Ευρωπαϊκή επιτροπή όσο και στην Γερμανία. Η Kaspersky κατηγορεί την Microsoft ότι εκμεταλλεύεται την ηγεμονική της θέση στον χώρο των λειτουργικών συστημάτων, προσπαθώντας να προωθήσει το δικό της Windows Defender, εις βάρος των άλλων προγραμμάτων προστασίας από κακόβουλο λογισμικό.

     

    Σύμφωνα με την Kaspersky, με την διάθεση των Windows 10 η Microsoft άρχισε να βάζει εμπόδια στις εταιρίες που ανταγωνίζονταν τα προϊόντα της, προσπαθώντας να κάνει τους χρήστες να σταματήσουν να επιλέγουν εφαρμογές άλλων κατασκευαστών και να στραφούν στα δικά της προϊόντα. Ειδικότερα η Kaspersky αναφέρει ότι, όταν οι χρήστες αναβαθμίζουν στα Windows 10, το λειτουργικό τους ενημερώνει ότι η εφαρμογή της Kaspersky κρίθηκε ως ασύμβατη με την έκδοση των Windows και ότι αυτή αντικαταστάθηκε με το Windows Defender. Αν και το πρόγραμμα της Kaspersky συνεχίζει να φαίνεται ως εγκατεστημένο στο σύστημα, σημαντικά αρχεία του έχουν διαγραφεί από το λειτουργικό, καθιστώντας αδύνατη την εκκίνησή του.

     

    593991af54a0a_kasperskywindows.png

     

    Επιπλέον, όπως αναφέρει ο Eugene Kaspersky, συχνά διάφορες αναβαθμίσεις της Microsoft έχουν ως αποτέλεσμα να καθιστούν εφαρμογές άλλων κατασκευαστών ασύμβατες με το λειτουργικό. Οι εταιρίες συνήθως έχουν λίγο χρονικό διάστημα στην διάθεσή τους μέχρι να διατεθεί η αναβάθμιση από την Microsoft στους χρήστες του λειτουργικού, αδυνατώντας να καταστήσουν εγκαίρως τα προγράμματά τους συμβατά με την νέα αναβαθμισμένη έκδοση των Windows 10.  Το αποτέλεσμα είναι οι εφαρμογές αυτές να ανιχνεύονται ως ασύμβατες και να αφαιρούνται από το σύστημα.

     

    Από την μεριά της η Microsoft αναφέρει ότι πρωταρχικός της στόχος είναι η προστασία των χρηστών των Windows και θεωρεί ότι δεν έχει παραβιάσει κάποιους νόμους. Μάλιστα εκπρόσωπος της Microsoft αναφέρει ότι είχε προταθεί στην Kaspersky να συναντηθούν εκπρόσωποι των δύο εταιριών ώστε να μελετηθούν τυχόν ανησυχίες, αλλά η συνάντηση αυτή δεν έγινε ποτέ.

     

    Quote

    "Microsoft's primary objective is to keep customers protected and we are confident that the security features of Windows 10 comply with competition laws. We're always interested in feedback from other companies and we engage deeply with antimalware vendors and have taken a number of steps to address their feedback. We reached out directly to Kaspersky a number of months ago offering to meet directly at an executive level to better understand their concerns, but that meeting has not yet taken place."

     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.