Jump to content



  • yanni
    yanni

    Δεν χρησιμοποιούν όλα τα S6 τον ίδιο αισθητήρα στην φωτογραφική τους

    .
    Όπως αναφέρει το SamMobile, κάποια S6 χρησιμοποιούν τον αισθητήρα της Sony, IMX240, ενώ άλλα χρησιμοποιούν τον αισθητήρα της Samsung ISOCELL. Η Samsung παραδέχτηκε αυτό το γεγονός αναφέροντας ότι χρησιμοποιούνται αισθητήρες από διάφορους κατασκευαστές, οι οποίοι όμως τηρούν συγκεκριμένες και πολύ αυστηρές προδιαγραφές. Αν και η εταιρία αρνήθηκε να αποκαλύψει τους λόγους που προχώρησε σε αυτή την απόφαση, το πιθανότερο σενάριο είναι ότι το εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον του καταναλωτικού κοινού και ο σημαντικά υψηλότερος αριθμός προ παραγγελιών Galaxy S6, έναντι αυτού που ανέμενε η εταιρία, είχαν ως αποτέλεσμα να υπάρχει έλλειψη αρκετά μεγάλου αριθμού φωτογραφικών αισθητήρων, με την εταιρία να υποχρεώνεται να προσθέσει και μια δεύτερη επιλογή.

     

    Το κύριο ερώτημα βέβαια είναι ποιες θα είναι οι επιπτώσεις στην τελική φωτογραφία. Αν κάποιος από τους δύο αισθητήρες είναι καλύτερος σε βαθμό που να είναι και προτιμότερος. Το SamMobile διέθετε συσκευές με διαφορετικούς αισθητήρες, μία με τον Samsung και μία με τον Sony, οπότε προχώρησε σε κάποια φωτογραφικά τεστ για να δει πως συμπεριφέρονται αυτοί σε διαφορετικές συνθήκες φωτισμού. Η πλειοψηφία των φωτογραφιών πάρθηκαν με τις ρυθμίσεις στο Auto, όπως θα παίρνει δηλαδή φωτογραφίες η πλειοψηφία των κατόχων της συσκευής και μόνο το τελευταίο ζευγάρι που παραθέτει πάρθηκε με HDR on. Ελαφρές διαφορές ανιχνεύτηκαν τόσο στα χρώματα και στο βάθος, όσο και στο μέγεθος του τελικού αρχείου της φωτογραφίας. Το SamMobile παραθέτει μερικά τμήματα από εικόνες που έλαβε με τις δύο συσκευές σε 1:1, δηλαδή χωρίς αλλαγή στην ανάλυσή τους και τις οποίες μπορείτε να δείτε εδώ:
    Here’s the difference between Samsung and Sony camera sensors on the Galaxy S6 and S6 edge - SamMobile

     

    Samsung S6 camera comparison 03


    Samsung S6 camera comparison 02


    Samsung S6 camera comparison 01

     

    Δυστυχώς δεν υπάρχει τρόπος να διαπιστώσει κάποιος εύκολα ποιον αισθητήρα χρησιμοποιεί η συσκευή που σκοπεύει να αγοράσει. Η Samsung δεν έδωσε πληροφορίες για το αν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος τρόπος για να ξεχωρίσει κάποιος ποιον αισθητήρα χρησιμοποιεί ή αν αυτή η διαφοροποίηση έχει να κάνει με το για ποια αγορά προορίζεται η συσκευή.


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.