Jump to content



  • gdp77
    gdp77

    Δημοσιεύεται συγκριτικό video, όπου φαίνεται το Red Dead Redemption 2 να αποδίδει καλύτερα στο Linux παρά στα Windows, με AMD κάρτα γραφικών

    Με βάση ένα συγκριτικό video, από τον FlightlessMango, φαίνεται ότι το Red Dead Redemption 2 αποδίδει περισσότερα FPS όταν τρέχει σε Linux μέσω Steam/proton παρά όταν τρέχει εγγενώς σε Windows! O δημιουργός τους συγκριτικού είναι ο προγραμματιστής που έχει αναπτύξει και το mangoHUD, ένα ανοικτού κώδικα λογισμικό για παρακολούθηση των FPS και λοιπών στατιστικών του συστήματος, κατά τη διάρκεια του gaming (παρόμοιο με τα fraps, MSI afrerburner κτλ.). 

     

    Για τη σύγκριση χρησιμοποιήθηκα ένας Core i7 8700K, 16GB DDR4 στα 3200MHz και μια Radeon Vega 56 κάρτα γραφικών. Στο Linux οι drivers που δοκιμάστηκαν ήταν οι Mesa-git 20.2.0, amdvlk-2020.Q2.4-1 και amdgpu-pro-20.10. Στα Windows χρησιμοποιήθηκε ο AMD Radeon Adrenalin 20.5.1.

     

     

     Με την AMD κάρτα γραφικών το παιχνίδι αποδίδει 3-5 περισσότερα FPS σε σχέση με τα Windows, κάτι που είναι συγκλονιστικό αν σκεφτεί κανείς ότι πρόκειται για τίτλο AAA που τρέχει εγγενώς στα Windows και μέσω compatibility layer στο Linux. Με κάρτα γραφικών Nvidia η κατάσταση αντιστρέφεται, αλλά και πάλι η διαφορά είναι της τάξης των λίγων καρέ.

     

     

    large.1.jpg

     

    large.2.jpg


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.