Jump to content



  • gdp77
    gdp77

    Δημοσιεύεται OpenVR benchmark που δείχνει υποτιθέμενη "Big Navi" GPU να κυριαρχεί επί της RTX 2080Ti

    Θα είναι το 2020 η χρονιά που η AMD θα προσφέρει μια ανταγωνιστική πρόταση στην κατηγορία υψηλών επιδόσεων των καρτών γραφικών; Εκεί όπου κυριαρχεί η Nvidia GeForce RTX 2080 Ti, χωρίς αντίπαλο; Εδώ και καιρό φημολογείται ότι η AMD ετοιμάζει μια τέτοια κάρτα γραφικών, που στα δικτυακά πηγαδάκια αναφέρεται σαν "Big Navi". Μάλιστα η Lisa Su σε πρόσφατη συνέντευξή της στη CES 2020 ανέφερε ότι η AMD ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την κατηγορία αυτή και ότι πρόκειται να φέρει ένα προϊόν στην αγορά, άγνωστο πότε.

     

    Τροφή σε όλα σενάρια με θέμα το "Big Navi" δίνει το στιγμιότυπο που δημοσιεύθηκε στο Reddit από τη βάση δεδομένων του OpenVR Benchmark.

     

    large.download.jpeg

     

    Στο στιγμιότυπο φαίνεται μια Radeon GPU χωρίς όνομα που καταφέρνει να ξεπεράσει κατά 17% τις επιδόσεις μιας RTX 2080 Ti σε ένα OpenVR Benchmark που τρέχει με ανάλυση 1512x1680 σε ένα HTC Vive MV (90Hz) headset. 

     

    Το ποια μπορεί να είναι η GPU είναι άγνωστο, αλλά ο επεξεργαστής είναι ένα engineering sample ενός Ryzen "Renoir" 4700U. Δεδομένου του ότι είναι μάλλον απίθανο κάποιος να διαθέτει ένα engineering sample ενός Renoir επεξεργαστή και να τον συνδυάζει με κάποια μη ανακοινωμένη Nvidia GPU, οι εικασίες συγκλίνουν στο ότι μάλλον πρόκειται για κάποιο επερχόμενο Big Navi GPU.

     

    O χρήστης του Reddit που ανέβασε το στιγμιότυπο αναφέρει ότι κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για αυτό που βλέπουμε και θα συμφωνήσουμε μαζί του. Λεχθέντος τούτου, ας ευχηθούμε, όμως, τέτοιες επιδόσεις να επαληθευτούν σε κάποιο από τα επερχόμενα chip γραφικών της AMD, ώστε επιτέλους να έχουμε ανταγωνισμό στο high-end, κάτι που θα ωφελήσει όλους μας!


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.