Jump to content



  • gdp77
    gdp77

    Δημοσιεύθηκαν οι προδιαγραφές του USB4

    To USB Implementer's Forum (USB-IF), υπεύθυνο για τη δημιουργία των τεχνικών χαρακτηριστικών της τεχνολογίας διασύνδεσης USB, δημοσίευσε τις προδιαγραφές για το USB4. Το USB4 προσφέρει τη διπλάσια ταχύτητα διαμεταγωγής δεδομένων σε σχέση με το USB 3.2, φθάνοντας τα 40 Gbps όταν χρησιμοποιούνται τα κατάλληλα καλώδια.

     

    Στα επιπλέον χαρακτηριστικά του USB4 περιλαμβάνεται και η δυνατότητα "daisy chain" διασύνδεσης περιφερειακών συσκευών ακόμα και συνδυασμών αυτών π.χ. οθόνη και μέσα εξωτερικής αποθήκευσης δεδομένων. Το USB4 θα είναι συμβατό με τα USB 2, USB 3.2 και Thunderbolt 3.

     

    Specification Throughput Previous Term Technical Term Marketing Term
    USB 4 40 Gbps N/A USB 4.0 Not Announced
    USB 3.2 20 Gbps N/A USB 3.2 Gen 2x2 SuperSpeed USB 20Gbps
    USB 3.1 10 Gbps USB 3.1 Gen 2 USB 3.2 Gen 2 SuperSpeed USB 10Gbps
    USB 3.0 5 Gbps USB 3.1 Gen 1 USB 3.2 Gen 1 SuperSpeed USB

     

    H προς τα πίσω συμβατότητα με το Thunderbolt 3 οφείλεται και στη συμμετοχή της Intel η οποία συνέβαλλε με τις προδιαγραφές της τεχνολογίας Thunderbolt στην τελική διαμόρφωση του USB4. Περισσότερες πληροφορίες για το νέο πρότυπο θα αποκαλυφθούν στο "USB Developer Days" που θα διεξαχθεί στο Seattle και στην Taipei τις επόμενες εβδομάδες του τρέχοντος έτους. 

     

     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.