Jump to content



  • yanni
    yanni

    Δημόσια διαθέσιμο το Mantle SDK μέχρι το τέλος του χρόνου

    Κατά την παρουσίαση του στο PDXLAN, ο Gaming Scientist της AMD, Richard Huddy, αποκάλυψε ότι η εταιρία βρίσκεται σε καλό δρόμο και θα είναι σε θέση να διαθέσει το Mantle SDK δημόσια μέχρι το τέλος του χρόνου. Το Mantle ακόμα βρίσκεται σε Beta στάδιο και αυτή η εξέλιξη δείχνει ότι πλέον είναι σχεδόν έτοιμο.

    Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι η εταιρία δεν σκοπεύει να κλειδώσει με κάποιον τρόπο το νέο low level API. Αντιθέτως τόσο η Nvidia όσο και η Intel θα μπορούν να το χρησιμοποιούν όπως επιθυμούν και μάλιστα χωρίς περιορισμούς και χωρίς να χρειάζεται να πληρώσουν κάποια δικαιώματα χρήσης στην AMD. Εφόσον το επιθυμούν θα είναι σε θέση να γράψουν οδηγούς για το hardware τους, οι οποίοι θα εκμεταλλεύονται τα πλεονεκτήματα του Mantle στα παιχνίδια που το αξιοποιούν.

    Η AMD καλεί τους ανταγωνιστές της να υιοθετήσουν το Mantle το οποίο, σύμφωνα με την ίδια, προσφέρει καλύτερη εμπειρία τόσο στους σχεδιαστές παιχνιδιών όσο και στους ίδιους τους gamers. Μέχρι στιγμής πάντως μόνο για την Intel είναι γνωστό ότι έχει προσεγγίσει την AMD δείχνοντας το ενδιαφέρον της για το Mantle.

    Σύμφωνα με τον Huddy, η AMD έχει προσεγγίσει την Microsoft και το Khronos Group ώστε να βοηθήσει στις δικές τους προσπάθειες να ετοιμάσουν τα δικά τους low level APIs, τα DirectX 12 και Open GL Next αντίστοιχα. Το αποτέλεσμα είναι και τα δύο αυτά API να έχουν δανειστεί στοιχεία από το Mantle.

    Η προσέγγιση της AMD στην αγορά πραγματικά δεν θυμίζει σε τίποτα την τυπική προσέγγιση εταιρίας που αποσκοπεί στο να αποκομίσει ένα σημαντικό πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών της, με τελικό στόχο το κέρδος. Αντίθετα η AMD επιδεικνύει μια συμπεριφορά που δημιουργεί την εντύπωση ότι επιθυμεί ειλικρινά να φέρει το Mantle στην αγορά, ελεύθερο και χωρίς περιορισμούς, ώστε όλοι να καρπωθούν τα οφέλη του. Μένει βέβαια να δούμε την ανταπόκριση των άλλων εταιριών.

    Τέλος, όσον αφορά τις εξελίξεις με το Mantle, σύμφωνα με τον Huddy υπάρχουν τουλάχιστον 100 ομάδες δημιουργών παιχνιδιών που έχουν υπογράψει για το Mantle. Ο αριθμός αυτός είναι ο διπλάσιος σε σχέση με το καλοκαίρι. Υπάρχουν 20 παιχνίδια που ήδη έχουν διατεθεί ή θα διατεθούν και θα υποστηρίζουν το Mantle, δέκα game studios και οι τέσσερις μηχανές γραφικών παιχνιδιών Frostbite 3, CryEngine, Asura Engine και Nitrous Engine θα διαθέτουν υποστήριξη για Mantle.


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.