Jump to content


  • gdp77
    gdp77

    "Διαγράψτε το WhatsApp, εκτός αν αποδέχεστε να σας παρακολουθούν", δηλώνει ο ιδρυτής του Telegram messenger

    Σύμφωνα με δηλώσεις του Pavel Durov, ιδρυτή του Telegram messenger, το WhatsApp είναι ένας δούρειος ίππος με σκοπό την κρυφή παρακολούθηση εκατομμυρίων χρηστών που είναι αρκετά αφελείς ώστε να πιστεύουν ότι ο εν λόγω messenger, που ανήκει στο Facebook, διαφέρει από τη μητρική εταιρεία που συγκλονίζεται από σκάνδαλα σχετικά με την ιδιωτικότητα.

     

    Σε μια μακροσκελή ανάρτηση στο δικό του Telegram channel, την Τετάρτη, ο Durov στόχευσε σε έναν από τους μεγαλύτερους αντιπάλους του πνευματικού του παιδιού, το WhatsApp, το οποίο είναι η δημοφιλέστερη εφαρμογή μηνυμάτων του πλανήτη με ενάμισι δισεκατομμύριο ενεργούς χρήστες και αγοράστηκε από το Facebook το 2014.

     

    Quote

    Regardless of the underlying intentions of WhatsApp’s parent company, the advice for their end-users is the same: Unless you are cool with all your photos and messages becoming public one day, you should delete WhatsApp from your phone.

     

    Ο Ρώσος επιχειρηματίας μνημόνευσε σωρεία από παραβιάσεις ιδιωτικότητας που αφορούν στο Facebook για να τεκμηριώσει τις θέσεις του, αναφέροντας ότι το Facebook έχει εμπλακεί σε πολλά προγράμματα παρακολούθησης πολύ πριν εξαγοράσει το WhatsApp.

     

    Συνεχίζοντας την επίθεσή του, ο Durov αναφέρθηκε και στην πρόσφατη ανακάλυψη ενός συστημικού κενού ασφαλείας στο WhatsApp, το οποίο επιτρέπει σε hackers να αποστείλουν ένα ειδικά φτιαγμένο MP3 αρχείο σε Android και iOS και μέσου αυτού να αποκτήσουν πρόσβαση σε όλα τα αρχεία του χρήστη.

     

    Quote

    All a hacker had to do was send you a video – and all your data was at the attacker’s mercy.

     

    Αν και το Facebook ενημέρωσε του χρήστες για το πρόβλημα αυτό, η αδυναμία ασφαλείας υποβαθμίστηκε καθώς δεν υπήρχαν αποδείξεις ότι κάποιος την εκμεταλλεύτηκε. Ο Durov όμως δήλωσε ότι όλα αυτά είναι καπνός από το Facebook, καθώς μια αδυναμία τέτοιου βεληνεκούς μάλλον έχει γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης από hackers, όπως και άλλες προηγούμενες "πίσω πόρτες" του WhatsApp, εναντίον ακτιβιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δημοσιογράφων.

     

    Καθώς το WhatsApp δεν αποθηκεύει αρχεία video στους servers του, αλλά τα στέλνει απευθείας μέσω των servers της Google και της Apple, το Facebook απλά "νίπτει τας χείρας του", δηλώνει ο Durov.

     

    Quote

    I doubt that – Telegram, a similar app in its complexity, hasn’t had any issues of WhatsApp-level severity in the six years since its launch. It’s very unlikely that anyone can accidentally commit major security errors, conveniently suitable for surveillance, on a regular basis.

     

    Τον τελευταίο μήνα, οι New York Times ανέφεραν ότι επίσημοι από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Αυστραλία έστειλαν επιστολή στον CEO του Facebook, Mark Zuckerberg, ζητώντας την ανάπτυξη "back doors" στις εφαρμογές messenger, ώστε να επιτρέπεται η πρόσβαση των υπηρεσιών πληροφοριών στις επικοινωνίες των περίπου 300 εκατομμυριών χρηστών του WhatsApp, καθώς και του ενάμισι δισεκατομμυρίου χρηστών του Facebook.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.