Jump to content



  • yanni
    yanni

    Διαθέσιμη η νέα stable έκδοση του Opera με απεριόριστο VPN

    Η ενσωμάτωση ενός VPN χαρακτηριστικού στον Opera για τους σταθερούς και φορητούς υπολογιστές, μετά από πολλούς μήνες στις developer και beta εκδόσεις, αποτελεί πλέον χαρακτηριστικό και των stable. Η τελευταία stable έκδοση του Opera περιλαμβάνει και VPN με μάλιστα απεριόριστο όγκο δεδομένων. Η ενσωμάτωση VPN δυνατοτήτων, δίνει στους χρήστες του Opera να ξεπεράσουν γεωγραφικούς περιορισμούς διαφόρων sites, αλλά και ασφαλέστερο browsing.

     

    Το VPN service του νέου Opera 40, βασίζεται σε αυτό της SurfEasy που εξαγόρασε η Opera πέρσι. Είναι δωρεάν προς χρήση και για απεριόριστο όγκο δεδομένων και χωρίς την εμφάνιση διαφημίσεων, τουλάχιστον για την ώρα, παρέχοντας 256bit AES encryption για τα δεδομένα που ανταλλάσσονται μεταξύ του υπολογιστή του χρήστη και του website ή του remote server με το οποίο ο χρήστης προσπαθεί να συνδεθεί.

     

     

    Σύμφωνα με την Opera το VPN service που προσφέρει είναι ιδιαίτερα γρήγορο και αξιόπιστο, επιτρέποντας την αναπαραγωγή ακόμα και video 720p ανάλυσης. Οι χρήστες θα πρέπει απλά να πάνε στα settings και από εκεί στο Privacy and Security προκειμένου να ενεργοποιήσουν ή να απενεργοποιήσουν το VPN. Μπορεί επίσης να επιλεγεί ενεργοποίηση του VPN αποκλειστικά και μόνο για τα private παράθυρα. Ένα εικονίδιο πάνω στο παράθυρο του browser θα επιτρέπει ακόμα πιο εύκολη ενεργοποίηση/απενεργοποίηση του VPN, καθώς και την χώρα στην οποία θα βρίσκεται ο server της υπηρεσίας. Υπάρχουν πέντε επιλογές όσον αφορά την χώρα, πιο συγκεκριμένα ο Καναδάς, η Γερμανία, η Ολλανδία, η Σιγκαπούρη και οι ΗΠΑ, με τον χρήστη να μπορεί να επιλέξει έναν συγκεκριμένο από αυτούς ή να αφήσει τον Opera να επιλέξει αυτόματα τον καλύτερο δυνατό.

     

    Πάντως αν και το VPN χρησιμοποιείται πολύ συχνά για να ξεπεραστούν γεωγραφικοί περιορισμοί, όπως αναφέρθηκε και αρχικά, ήδη το Netflix μπλοκάρει το VPN Της Opera και πιθανόν το ίδιο να συμβεί και με άλλα sites.

     

    Opera VPN.jpg

     

    Τέλος, νέα χαρακτηριστικά στην τελευταία έκδοση του Opera είναι η αυτόματη εξοικονόμηση ενέργειας όταν το Opera τρέχει σε φορητό που δεν είναι συνδεδεμένος με παροχή ρεύματος, υποστήριξη Chromecast, υποστήριξη για περισσότερα sites του χαρακτηριστικού video pop up του browser, RSS και αναβαθμισμένη μηχανή browsing.

     

    57e17e3d223c3-Operabatterysaver.jpg

     

    Τον Opera μπορείτε να τον κατεβάσετε από το επίσημο site εδώ: Opera


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.