Jump to content



  • yanni
    yanni

    Διαθέσιμη η preview έκδοση των Windows Server 2019

    Η Microsoft ανακοίνωσε την διαθεσιμότητα της πρώτης, preview, έκδοσης των Windows Server 2019 η οποία και είναι άμεσα διαθέσιμη σε όσους συμμετέχουν στο Windows Insider Program. Η τελική έκδοση του νέου λειτουργικού για servers, αναμένεται να είναι διαθέσιμη στο δεύτερο μισό του 2018, με νέα χαρακτηριστικά, αλλά και ανεβασμένη τιμή.

     

    Όπως αναφέρει σε σχετικό blog post η Erin Chapple, τα Windows Server 2019 είναι χτισμένα πάνω στα ισχυρά θεμέλια που έθεσαν τα Windows Server 2016, τα οποία είναι και η ταχύτερα υιοθετούμενη έκδοση Windows Server στην ιστορία της εταιρίας. Η έκδοση Windows Server 2019 θα είναι μια Long-Term Servicing Channel (LTSC) έκδοση, που σημαίνει ότι θα έρχεται με 5 χρόνια κύριας υποστήριξης και επιπλέον 5 χρόνια εκτεταμένης υποστήριξης, με την Microsoft επικεντρώνει σε τέσσερις τομείς. Hybrid cloud deployments, υψηλότερη ασφάλεια, εφαρμογές και hyper-converged infrastructure.

     

    Έτσι για παράδειγμα, χάρη στο "Project Honolulu" οι πελάτες θα έχουν την δυνατότητα να ενσωματώσουν τις υπηρεσίες Azure χωρίς να διαταραχθεί η λειτουργία των εφαρμογών τους και των συστημάτων τους. Η εικόνα του Server Core base container έχει μειωθεί σε λιγότερο από 2GB, έναντι περίπου 5GB, κάτι που θα μειώσει το χρόνο κατεβάσματός της κατά 72%. Επίσης νέα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν θωρακισμένα virtual machines και υποστήριξη για  Windows Defender Advanced Threat Protection.

     

    Στα ίσως όχι και τόσο ευχάριστα νέα, το ότι η Microsoft είναι πολύ πιθανό να αυξήσει το κόστος του Windows Server Client Access Licensing (CAL).

     

    Αναλυτικές πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο σχετικό blog post:

    Introducing Windows Server 2019 – now available in preview – Windows Server Blog

     

    Windows Server 2019 -1.jpg

    Windows Server 2019 -2.jpg

    Kubernetes-managing-a-Windows-Server-2019-container-host-1024x767.jpg

    Windows Server 2019 -4.jpg


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.