Jump to content



  • gdp77
    gdp77

    Διακοπή ρεύματος διάρκειας μιας ώρας σε εργοστάσιο παραγωγής μνημών της Micron μπορεί να είναι υπεύθυνη για αύξηση τιμών το 2021

    Η κατασκευή ημιαγωγών είναι μια ριψοκίνδυνη διαδικασία. Όχι μόνο έχει μεγάλες καιφαλαιακές απαιτήσεις, αλλά ολόκληρη η φύση της διαδικασίας κατασκευής είναι μια λεπτή ισορροπία ανάμεσα στα υλικά και τη σχεδόν ατελείωτη διαδικασία παραγωγής, με φροντίδα για την καθαρότητα των χώρων και συνεχών δοκιμών QA. Η κατασκευή γκοφρετών πυριτίου (wafer) μπορεί να διαρκέσει μήνες, από τα αρχικά στάδια κατασκευής έως την τελική διαδικασία πακετοποίησης. Αυτή η ευαίσθητη ισορροπία μπορεί να διαταραχθεί από διακοπές ρεύματος ή τη μόλυνση υλικών, καθώς τέτοιες καταστάσεις ενδέχεται να θέσουν σε κίνδυνο έναν εξωφρενικό αριθμό ημιαγωγών εν μέσω της διαδικασίας κατασκευής.

     

    Σύμφωνα με πρόσφατη πληροφόρηση από το DigiTimes, τα εργοστάσια κατασκευής της Micron στην Ταϊβάν αντιμετώπισαν διακοπή ρεύματος διάρκειας 1 ώρας, η οποία μπορεί ενδεχομένως να επηρεάσει το 10% της προβλεπόμενης παροχής DRAM για τους επόμενους μήνες (μια διακοπή ρεύματος επηρεάζει κάθε βήμα τη διαδικασία κατασκευής). Λαμβάνοντας υπόψη την αυξημένη ζήτηση για  DRAM, λόγω της πανδημίας COVID-19, και της συναφούς ζήτησης για προϊόντα DRAM σε PC, DIY, φορητούς υπολογιστές και tablet, οι παίκτες της βιομηχανίας αναμένουν τώρα αύξηση των τιμών της DRAM, καθ 'όλη τη διάρκεια του 2021. Όπως γνωρίζουμε, οι κατασκευαστές και οι μεταπωλητές DRAM τηρούν ενιαία στάση σε θέματα αύξησης των τιμών, ακόμη και στην ιδέα της μειωμένης προσφοράς. Μένει να δούμε το κατά πόσο αυτή η μείωση της προσφοράς μπορεί να παρακαμφθεί και τελικά να μην υπάρξει αύξηση τιμών, αλλά κρίνοντας από το παρελθόν δεν έχουμε και πολλές ελπίδες.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.