Jump to content


  • gdp77
    gdp77

    Διαρρέουν οι επιδόσεις της Xe-HPG DG2 GPU σε σχέση με AMD και Nvidia. Εντυπωσιάζουν οι πληροφορίες

    Όλα τα μάτια είναι στραμμένα στην Intel καθώς πλησιάζει η κυκλοφορία της πρώτης διακριτικής κάρτας γραφικών της εταιρείας για παιχνίδια. Το μεγάλο ερώτημα είναι πώς θα αποδώσει η κάρτα σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Προφανώς δεν θα γνωρίζουμε με βεβαιότητα έως ότου πραγματοποιηθεί η επίσημη κυκλοφορία των προϊόντων. Διαρροές και φήμες αφθονούν εν τω μεταξύ, και η τελευταία από αυτές δείχνει ότι η Intel θα μπορεί να σταθεί τουλάχιστον αξιοπρεπώς απέναντι στον ανταγωνισμό.

     

    Τα διακριτά προϊόντα γραφικών της Intel θα στοχεύουν σε πολλά διαφορετικά τμήματα, συμπεριλαμβανομένων εφαρμογών σε επίπεδο βασικών επιδόσεων, gaming, αλλά και υπολογιστών υψηλής απόδοσης (HPC). Η Xe-HPG απευθύνεται σε gamers, με την Intel να ετοιμάζεται να ξεκινήσει τη σειρά DG2 με έως και 512 μονάδες εκτέλεσης (EU). Παλαιότερες φήμες ισχυρίζονται ότι το κορυφαίο μοντέλο θα προσφέρει απόδοση κάπου μεταξύ των GeForce RTX 3070 και GeForce RTX 3080 (στο επίπεδο μιας GeForce RTX 3070 Ti, βασικά).

     

    Αυτό θα ήταν σημαντικό επίτευγμα, αλλά είναι ρεαλιστικό να πιστεύουμε ότι η Intel θα φτάσει σε αυτό το επίπεδο επιδόσεων με την πρώτη προσπάθεια (τεχνικά η δεύτερη, αλλά οι κάρτες DG1 διατίθενται μόνο σε ελάχιστους OEM); Σίγουρα θα πρέπει να περιμένουμε κάποιους μήνες για να μάθουμε την αλήθεια, αλλά οι τελευταίες διαρροές είναι ελπιδοφόρες:

     

    large.Intel_DG2_Benchmarks_Tweet.jpg

     

    Ο διακεκριμένος πληροφοριοδότης @TUM_APISAK δημοσίευσε κάποιες συγκρίσεις απόδοσης μεταξύ μιας κάρτας γραφικών Intel DG2 και των AMD  Radeon RX 6700 XT και NVIDIA's GeForce RTX 3070. Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εδώ είναι η αναφορά σε 448 EUs. Μέχρι αυτό το σημείο, δεν έχουμε δει διαρροές που να δείχνουν μια τέτοια διαμόρφωση.

     

    Η εσωτερική τεκμηρίωση της Intel έδειχνε ότι υπάρχουν εκδόσεις 512 EU, 384 EU και 128 EU. Σύμφωνα με αυτήν την τελευταία διαρροή, ωστόσο, θα υπάρχει επίσης μια έκδοση με 448 EU. Αυτό το συγκεκριμένο δείγμα σχεδιασμού (υποθέτοντας ότι πρόκειται για πραγματική διαρροή) χρονίζει στα 1.8GHz.

     

    Δεν είναι ξεκάθαρο ποιο μετροπρόγραμμα χρησιμοποιήθηκε, αλλά η δειγματική DG2 είναι σε απόσταση αναπνοής (5%) από την GeForce RTX 3070 και 8% από την Radeon RX 6700 XT. Τα παραπάνω στοιχεία μας επιτρέπουν να πιθανολογήσουμε ότι το μετροπρόγραμμα που χρησιμοποιήθηκε είναι μάλλον το 3DMark, μια που η Radeon RX 6700 XT  μερικές φορές καταφέρνει να παρουσιάζεται πιο ψηλά από την GeForce RTX 3070.

     

    Η πληροφορίες δείχνουν επίσης μια εκδοχή με 128 EUs να ξεπερνά κατά 12% την Geforce GTX 1650.

     

    Υποθέτοντας ότι οι πληροφορίες είναι πραγματικές, η Intel θα χρειαστεί μια πολύ ανταγωνιστική τιμολόγηση και ουσιαστική διαθεσιμότητα για να κάνει εντυπωσιακή είσοδο στην αγορά των gaming GPUs. Σταυρωμένα δάχτυλα λοιπόν...


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.