Jump to content


  • gdp77
    gdp77

    Διαφημιστική εκστρατεία της Intel στην Κίνα υποστηρίζει ότι o i5-9600KF είναι καλύτερος από τον Ryzen 3800X και ο i3-9350KF από τον Ryzen 3600X

    Το διαφημιστικό τμήμα της Intel τα κατάφερε πάλι προβαίνοντας σε ισχυρισμούς σαρωτικής υπεροχής για τους επεξεργαστές 9ης γενιάς της εταιρείας έναντι των Ryzen 3ης γενιάς. Σε μια πρόσφατη συνέντευξη τύπου στην Κίνα, η Intel ισχυρίστηκε ότι ο 6-core/6-thread Core i5-9600KF είναι "καλύτερος" επεξεργαστής σε σχέση με τον 8-core/16-thread Ryzen 7 3800X. Αυτός ο ισχυρισμός είναι δύσκολο να επαληθευτεί για το gaming, ειδικά όταν ο "πιο αργός" 3700Χ αποδίδει με απόσταση 1% από τον i5-9600K στα παιχνίδια, ενώ είναι 22% ταχύτερος στα υπόλοιπα CPU tests, νικώντας ακόμα και τον i9-9900K σε αρκετά multi-threaded tests.

     

    large.intel6.jpg

     

    Η παραπάνω διαφάνεια δείχνει 4 ισχυρισμούς της Intel: 1) ότι οι επεξεργαστές της Intel είναι ταχύτεροι σε "real world" χρήσεις (gaming, home/office, light content-creation). 2) ότι με τις boost συχνότητες που φτάνουν τα 4,6 GHz, το υψηλότερο IPC αυτών των επεξεργαστών ωφελεί το gaming. 3) ότι τα "K" chips μπορούν να υπερχρονιστούν στα 5 GHz προσφέροντας ακόμα υψηλότερες επιδόσεις και 4) ότι οι επεξεργαστές της Intel διαθέτουν "smooth and stable drivers" σε σχέση με την AMD. Σαν να μην ήταν όλα αυτά αρκετά, η διαφάνεια ισχυρίζεται ότι ο 4-core/4-thread Core i3-9350KF είναι καλύτερος από τον 6-core/12-thread Ryzen 5 3600X και ότι ο οικονομικός i3-9100F είναι καλύτερος από τον 6-core/6-thread Ryzen 5 3500.

     

    Όλα αυτά θυμίζουν τη γκάφα της Intel τον Σεπτέμβριο, οπότε έγινε προσπάθεια να υποβαθμιστούν οι επιδόσεις των HEDT επεξεργαστών της AMD με τον ισχυρισμό ότι δεν απεικονίζουν τη "real world" χρήση. Το τραγικό σε αυτή την περίπτωση ήταν ότι η Intel χρησιμοποίησε δεδομένα που συλλέχθηκαν αποκλειστικά από notebooks!

     

    (σ.σ. Τα πέντε στάδια της θλίψης είναι τα εξής: άρνηση, θυμός, διαπραγμάτευση, κατάθλιψη, αποδοχή. Η Intel μάλλον βρίσκεται ακόμα στο πρώτο...)


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.