Jump to content


  • yanni
    yanni

    Δική της GPU θα χρησιμοποιεί μελλοντικά η Apple στα προϊόντα της

    Η Apple συνεργάζεται με την Imagination Technologies, με την τελευταία να παρέχει τις PowerVR GPUs που ενσωματώνουν τα iPhone, iPad και Apple TVs. Η συνεργασία αυτή φτάνει στο τέλος της, κάτι που αποτελεί τεράστιο πλήγμα για την Imagination technologies, η οποία χάνει τον μεγαλύτερο πελάτη της, ενώ αποκαλύπτονται και οι προθέσεις της Apple να κατασκευάσει την δική της GPU, η οποία και θα χρησιμοποιηθεί στα μελλοντικά προϊόντα της.

     

    Η Apple δεν σκοπεύει να σταματήσει να χρησιμοποιεί την τεχνολογία της Imagination Technologies άμεσα, αλλά σε 15 έως 24 μήνες από σήμερα. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ίδιας της Imagination Technologies, η Apple σκοπεύει να κατασκευάσει την δική της GPU, ώστε να έχει μεγαλύτερο έλεγχο πάνω στα προϊόντα που κατασκευάζει. Πάντως η Imagination Technologies θεωρεί ότι, πολύ δύσκολα η Apple θα μπορέσει να κατασκευάσει δική της GPU, χωρίς να παραβιάσει κάποιες από τις πατέντες της.

     

    Η Apple χρησιμοποιεί GPUs της Imagination Technologies για πάρα πολλά χρόνια, έχοντας μάλιστα επενδύσει στην εταιρία, αποκτώντας και ένα μειοψηφικό πακέτο σε αυτήν. Πριν έναν χρόνο είχε μάλιστα ακουστεί ότι Apple και Imagination Technologies συζητούσαν την εξαγορά της δεύτερης από την πρώτη. Οι συζητήσεις αυτές δεν προχώρησαν και φτάνουμε στο σήμερα, όπου η συνεργασία των δύο εταιριών αποκτάει πλέον ημερομηνία λήξης. Η αποκάλυψη της απώλειας της Apple ως πελάτη, είναι ένα τεράστιο χτύπημα για την Imagination Technologies η οποία βασιζόταν στην Apple για το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της. Στο άκουσμα της είδησης η μετοχή της βρέθηκε να χάνει το 71% της αξίας της.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.