Jump to content


  • yanni
    yanni

    Δύο νέα δεκαπύρηνα SoC ανακοίνωσε η Μediatek

    Η Μediatek ανακοίνωσε δύο νέα δεκαπύρηνα SoC, τα X23 και X27. Τα νέα αυτά SoC έρχονται να πλαισιώσουν τα υπάρχοντα X20 και X25, προσφέροντας ελαφρώς υψηλότερες επιδόσεις. Προορίζονται για χρήση σε μελλοντικά κορυφαία smartphones.

     

    Τα νέα SoC χρησιμοποιούν την tri-cluster αρχιτεκτονική της Mediatek, η οποία ομαδοποιεί τους πυρήνες σε τρεις ομάδες. Υπάρχουν δύο πυρήνες ιδιαίτερα υψηλών επιδόσεων ARM Cortex A72 με συχνότητα λειτουργίας άνω των 2GHz (2.6GHz στην περίπτωση του X27, 2.1GHz στην περίπτωση του X23) και δύο τετράδες ARM Cortex A53 σε χαμηλότερες συχνότητες λειτουργίας, για όταν οι ανάγκες σε επεξεργαστική ισχύ είναι χαμηλότερες και η εξοικονόμηση ενέργειας είναι σημαντικότερη. Η τεχνολογία CorePilot 3.0 αναλαμβάνει να ρυθμίσει την κατανομή των διεργασιών στο κατάλληλο cluster κάθε φορά. Η ενσωματωμένη κάρτα γραφικών είναι η ARM Mali-T880MP4.

     

    mediatek-tri-cluster.jpg

     

    Και τα δύο SoC κατασκευάζονται με την μέθοδο κατασκευής των 20nm (planar) της TSMC, όπως και τα ήδη υπάρχοντα X20 και X25. Παρόλα αυτά η Mediatek έχει καταφέρει να επιτύχει αυτές τις ιδιαίτερα υψηλές συχνότητες για τους δύο ARM Cortex A72 πυρήνες. Σύμφωνα με την εταιρία, τα δύο νέα SoCs θα είναι σε θέση να προσφέρουν έως και 20% υψηλότερες επιδόσεις.

     

    Τα δύο νέα SoCs υποστηρίζουν και τεχνολογία εξοικονόμησης ενέργειας MiraVision EnergySmart Screen, σε αντίθεση με τα X20 και X25, καθώς και φωτογραφία με δύο κάμερες. Στα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά των SoCs περιλαμβάνονται υποστήριξη για 4GB μνήμης LPDDR3 800 MHz, υποστήριξη για αναλύσεις έως και 2560 x 1600 pixels στα 60 fps, ή 1080p στα 120fps, 802.11ac WiFi, 4G LTE Cat 6 και H.265 video encoding με HDR υποστήριξη.

     

    58417f2d98248-MediatekdecacoreSoCs.jpg


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.