Jump to content



  • gdp77
    gdp77

    Είναι η ανάλυση 720p υψηλή ανάλυση (HD); Η Google λέει, πλέον, "όχι"

    Επί σειρά ετών αποκαλούσαμε την ανάλυση 720 γραμμών ως "υψηλή ανάλυση" (HD). Σύμφωνα όμως με μια πρόσφατη αλλαγή που εισήγαγε το YouTube, η ανάλυση 720p δεν είναι πλέον HD αλλά τυπική ανάλυση (standard definition). Ας αρχίσουν οι μάχες!

     

    Στον κόσμο του video, οι αναλύσεις 360p και 480p αποκαλούνται "τυπικές αναλύσεις", ενώ οι αναλύσεις 720p και πάνω θεωρούνται "υψηλή ανάλυση" (HD). Η δε κατηγορία υψηλής ανάλυσης προσαυξάνεται με τις αναλύσεις 1080p (Full HD), 4K Ultra HD κτλ. Όσο πιο ψηλή η ανάλυση, τόσο πιο εντυπωσιακό και το όνομα...

     

    Πάντως, για πολλά χρόνια η ανάλυση 720p ονομαζόταν HD. Μάλιστα, πολύς κόσμος διαθέτει οθόνες και τηλεοράσεις 720p. Φαίνεται ότι στο YouTube έχουν διαφορετική άποψη και δεν θεωρούν πλέον την ανάλυση αυτή "υψηλή" (HD).  Εάν ανοίξετε αυτή τη στιγμή το YouTube και επιχειρήσετε να αλλάξετε ανάλυση, θα δείτε ότι, πλέον, η επιλογή 720p δεν έχει δίπλα το εικονίδιο HD.

     

    large.720p-is-not-HD-1030x587.png

     

    Σε πολλούς μπορεί να φαντάζει αδιάφορη μια τέτοια κίνηση από το YouTube ή και κάποιοι μπορεί να θεωρούν ότι ακόμα και η ανάλυση 1080p δεν θα πρέπει να θεωρείται HD, δεδομένου ότι υπάρχουν πλέον διαθέσιμες οι αναλύσεις 1440p και 2160p. Επιπρόσθετα, η ανάλυση δεν εξαφανίζεται, απλά δεν θα αποκαλείται πλέον HD.

     

    Το τι έκανε το YouTube να προχωρήσει σε μια τέτοια ενέργεια, μένει να το δούμε, όμως σίγουρα θα έχει ενδιαφέρον η αντίδραση της κοινότητας. Υπάρχουν αναρίθμητα videos στο YouTube σε ανάλυση 720p που μέχρι χθες θεωρούνταν HD και πλέον ανήκουν στην κατηγορία "standard definition" με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη δημοφιλία τους. 

     

    Εσείς πιστεύετε ότι το YouTube πήρε τη σωστή απόφαση ή ότι κρύβονται άλλοι λόγοι πίσω από αυτή την κίνηση;

     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.