Jump to content


  • X-kyramas
    X-kyramas

    Είναι ο Microsoft Edge ο πιο ασφαλής browser ;

    Ο Microsoft Edge αποτελεί μία νέα προσπάθεια της εταιρίας να μπει δυναμικά στην μάχη των browsers.  O Edge, ο οποίος αναπτύχθηκε από το μηδέν έχει ήδη καταφέρει πολλά αλλά χρειάζεται ακόμα βελτίωση σε αρκετούς τομείς, όπως για παράδειγμα στην επεκτασιμότητα.

     

    Μία νέα αναφορά από το NSS Labs φέρνει τον Microsoft Edge στην πρώτη θέση όσον αφορά την ασφάλεια. Οι αντίπαλοί του σε αυτή τη δοκιμή ήταν ο  Chrome της Google στην έκδοση 53.0.2785 και ο Firefox της Mozilla στην έκδοση 48.0.2, ενώ ο Microsoft Edge είχε έκδοση 38.14393.0.0.

     

    Οι ερευνητές δοκίμασαν την ασφάλεια των browsers απέναντι σε έναν αριθμό κακόβουλων λογισμικών και επιθέσεις phishing κατά τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο. Παρουσιάζει ενδιαφέρον ότι o Microsoft Edge κατέκτησε την πρώτη θέση με ποσοστό επιτυχίας 91.4 τοις εκατό στην πρόληψη των επιθέσεων τύπου phishing ενώ απέναντι στα κακόβουλα λογισμικά είχε ποσοστό επιτυχίας το εντυπωσιακό 99 τοις εκατό.

     

    Ο Chrome ήταν ο επόμενος στην κατάταξη με ποσοστό 82.4 τοις εκατό στην πρόληψη των επιθέσεων τύπου phishing ενώ απέναντι σε κακόβουλα λογισμικά είχε ποσοστό επιτυχίας 85.8 τοις εκατό. Ο Firefox ήρθε τελευταίος με ποσοστό 81.4 τοις εκατό στην πρόληψη των επιθέσεων τύπου phishing ενώ απέναντι σε κακόβουλα λογισμικά είχε ποσοστό επιτυχίας μόλις 78.3 τοις εκατό.

     

    Στην εισαγωγή της αναφοράς αυτής το NSS Labs εξηγεί γιατί είναι σημαντικό οι browsers να έχουν τη δυνατότητα να σταματάνε αυτές τις επιθέσεις:

     

    Οι επιθέσεις τύπου Phishing αποτελούν ένα σημαντικό κίνδυνο σε ιδιώτες αλλά και σε επιχειρήσεις απειλώντας τα προσωπικά και εταιρικά δεδομένα. Οι επιθέσεις αυτές έχουν εξελιχθεί και έχουν γίνει πιο πολύπλοκες με αποτέλεσμα ο εντοπισμός αλλά και η πρόληψή τους να γίνεται όλο και πιο δύσκολος”.

     

    Ο Microsoft Edge αν και έχει την υποστήριξη και την ώθηση από τις νέες ενημερώσεις των Windows 10, παραμένει πίσω σε δημοτικότητα αλλά και χαρακτηριστικά, αν και η εταιρία προσθέτει συνεχώς νέες λειτουργίες με σκοπό τελικά να αντικαταστήσει τον απαρχαιωμένο πια Internet Explorer.

    Από ότι φαίνεται έχει γίνει αρκετή δουλειά στο θέμα της ασφάλειας αν και τελικά η Microsoft φαίνεται να διαφημίζει πιο πολύ το ότι ο νέος της browser τα πάει καλύτερα στο θέμα κατανάλωσης μπαταρίας από το Chrome.

     

    Την έκθεση του NSS Labs μπορείτε να την κατεβάσετε από εδώ.

     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.