Jump to content


  • yanni
    yanni

    Εκατοντάδες χιλιάδες λογαριασμούς σχετιζόμενους με την τρομοκρατία έχει κλείσει το Twitter

    Το Twitter έχει βρεθεί πολλές φορές στο επίκεντρο κριτικής από πολλούς, συμπεριλαμβανομένων και κυβερνήσεων, επειδή όπως υποστηρίζουν, δεν έχει κάνει αρκετές προσπάθειες να κλείσει πολλούς ενεργούς λογαριασμούς που σχετίζονται με την τρομοκρατία. Ανάλογες κριτικές έχουν αντιμετωπίσει και τα Facebook και YouTube.

     

    Το Twitter σε μια προσπάθεια να ανταποκριθεί στην κριτική αυτή, ξεκίνησε ήδη από τα μέσα του 2012 να δημοσιεύει την εξαμηνιαία του "Twitter transparency report", όπου αναφέρονται το είδος των νομικών αιτημάτων που λαμβάνει, αιτήματα που σχετίζονται με την πνευματική περιουσία και της ιδιωτικής ζωής, καθώς και παρέχει μια εικόνα όσον αφορά τις κινήσεις που έχει κάνει σχετικά με τα αιτήματα αυτά ή δεν να κάνει. Ειδικά για την τελευταία περίπτωση, το Twitter αναφέρει ότι έχει δεχθεί 88 νομικά αιτήματα για αφαίρεση αναρτήσεων πιστοποιημένων οργανισμών και ειδησεογραφικών πρακτορείων, με το Twitter να επιλέγει να μην προβεί σε κάποια κίνηση, με εξαίρεση κάποιες περιπτώσεις στην Γερμανία και την Τουρκία. Ειδικά στην περίπτωση της Τουρκίας, αυτή έχει κάνει το 88% αυτών των νομικών αιτημάτων.

     

    58d4ea685a3ce_Twittertransparencyreport.jpg

     

    Από τον Αύγουστο του 2015 το Twitter έχει προβεί στο κλείσιμο άνω των 600 χιλιάδων λογαριασμών σχετικών με την τρομοκρατία, με 377 χιλιάδες από αυτούς να έχουν κλείσει το δεύτερο εξάμηνο του 2016. Το 74% εξ αυτών έχουν βρεθεί και κλείσει με την βοήθεια των spam-filtering εργαλείων που έχει αναπτύξει, ποσοστό που έχει αυξηθεί σημαντικά σε σχέση με το παρελθόν, κάτι που υποδεικνύει την βελτίωση αυτών.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.