Jump to content


  • X-kyramas
    X-kyramas

    Ελαττωματικά βγάζει η HP τα μελάνια τρίτων κατασκευαστών

    Με μία μεγάλη νομική καταιγίδα απειλείται η HP, μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες κατασκευής εκτυπωτών inkjet, η οποία πρόσφατα εξαγόρασε και το τμήμα εκτυπωτών της Samsung. Χρήστες από όλον τον κόσμο αναφέρουν ότι η HP προγραμμάτισε έτσι του εκτυπωτές της ώστε να μην συνεργάζονται καλά με τα μή γνήσια μελάνια.

     

    Φαίνεται ότι οι εκτυπωτές και τα πολυμηχανήματα της  HP είναι προγραμματισμένα να δυσλειτουργούν όταν ένα χρησιμοποιηθεί ένα μελάνι που δεν έχει κατασκευάσει η HP από την ημερομηνία 13 Σεπτεμβρίου  2016 και μετά. Η εταιρία 123inkt.nl, η οποία κατασκευάζει μελάνια για HP εκτυπωτές, έγινε αποδέκτης παραπόνων και ερεύνησε το θέμα καταλήγοντας ότι, η ημερομηνία αυτή αν και σωστή, δεν αφορούσε κάποια ενημέρωση στο λογισμικό της HP αλλά ήταν μία ημερομηνία ορισμένη από την εταιρία.

     

    myce-hp-error-message.jpg

     

    Οι εκτυπωτές είναι προγραμματισμένοι να αναγνωρίζουν τα μελάνια που δεν έχουν κατασκευαστεί από την εταιρία και να δώσει την εντολή στους οδηγούς να αναφέρουν στον χρήστη ότι το μελάνι αυτό είναι κατεστραμμένο. Η HP έχει ξεκινήσει να απαντάει στις ερωτήσεις των χρηστών, ότι το πρόβλημα το έχουν τα μελάνια των τρίτων κατασκευαστών, όμως στη συνέχεια άλλαξε την εξήγηση που έδινε στους χρήστες που κάναν παράπονα στα τηλέφωνα υποστήριξης πελατών και έδινε τη δικαιολογία ότι ήταν ένα πρόβλημα στο firmware των συσκευών. 


    Όμως όπως επισήμαναν πολλοί χρήστες, εκτυπωτές που δεν είχαν σύνδεση με το internet connection, αλλά ούτε τη δυνατότητα αναβάθμισης του firmware, επίσης παρουσίασαν αυτό το πρόβλημα.  Η μόνη λογική εξήγηση είναι ότι η HP προγραμμάτισε τις συσκευές έτσι ώστε από αυτή τη συγκεκριμένη ημερομηνία και μετά, να προκαλείται δυσλειτουργία στο μηχάνημα  εφόσον χρησιμοποιηθεί ένα μελάνι που δεν έχει κατασκευάσει η ίδια η εταιρία με τον προφανή σκοπό να αυξήσει τις πωλήσει στα δικά της μελάνια.

     

    Η HP τελικά εξέδωσε ανακοίνωση στην ιστοσελίδα NOS.nl που ανέφερε ότι : 

     

    "Οι εκτυπωτές της HP απορρίπτουν σε μερικές περιπτώσεις τα μελάνια που δεν είναι της εταιρίας.  Αυτό συμβαίνει για να προστατευτεί η πνευματική ιδιοκτησία και οι καινοτομίες της HP, αλλά και για την ασφάλεια των προϊόντων για τους καταναλωτές. Η εταιρία όντως έκανε μερικές αλλαγές στο λογισμικό μερικών τύπων εκτυπωτών. Οι εν λόγω εκτυπωτές θα μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν με αναγομωμένα μελάνια, αρκεί να υπάρχει το αυθεντικό chip ασφαλείας της HP.  Άλλα μελάνια πιθανώς να μην λειτουργούν".

     

     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.