Jump to content


  • gdp77
    gdp77

    Εμφανίζεται ο Samsung 980 PRO PCIe 4.0 SSD με 6.500ΜΒ/s ταχύτητα σειριακής ανάγνωσης

    Στο περίπτερο της Samsung στη CES 2020 βρίσκεται μεταξύ άλλων και η επόμενη ναυαρχίδα των καταναλωτικών SSD της εταιρείας, ο 980 PRO M.2 NVMe SSD. Πρόκειται για τον πρώτο SSD που κατασκευάζει η Samsung για το ευρύ κοινό, ο οποίος εκμεταλλεύεται το PCIe Gen 4.

     

    large.07193311217l.jpg

     

    Εφόσον πρόκειται μόνο για ένα έκθεμα, χωρίς επίσημη ανακοίνωση ή δελτίο τύπου, οι πληροφορίες είναι περιορισμένες. Στο έκθεμα αναφέρονται μόνο ταχύτητες σειριακής ανάγνωσης και εγγραφής, οι οποίες είναι 6.500MB/s και 5.000 MB/s αντίστοιχα. Αυτές οι επιδόσεις είναι καλύτερες από τα PCIe 4.0 drives που υπάρχουν σήμερα με τον controller Phison E16, αλλά μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται και ο Phison E18 (και άλλοι controllers επίσης). Συνεπώς ο 980 PRO ίσως να έχει ένα μικρό χρονικό παράθυρο που προλαβαίνει να σπάσει το ρεκόρ ταχύτητας για τους καταναλωτικούς SSD.

     

    large.IMGP7944_575px.jpg

     

    Οι διαθέσιμες χωρητικότητες θα εκτείνονται από τα 250GB μέχρι το 1ΤΒ, κάτι που μάλλον σημαίνει ότι η Samsung χρησιμοποιεί 2-bit MLC για τη σειρά PRO αντί να μεταβεί σε 3-bit TLC NAND flash όπως οι υπόλοιποι κατασκευαστές έχουν πράξει για τις ναυαρχίδες τους. 

     

    large.07193302577l.jpg

     

    Τέλος σημειώνεται ότι δεν ήταν δυνατόν να εντοπιστούν κάποιοι αρμόδιοι στο περίπτερο της Samsung που θα μπορούσαν να απαντήσουν σε πιο εξειδικευμένες ερωτήσεις όπως ποιας γενιάς V-NAND χρησιμοποιούν οι 980 PRO (πιθανότατα 5ης γενιάς 92L), ούτε υπάρχουν κάποιες πληροφορίες για τον controller και για το χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας. Σύμφωνα με τη Samsung θα ανακοινωθούν περισσότερες λεπτομέρειες στο 2ο τρίμηνο του έτους.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.