Jump to content


  • yanni
    yanni

    Ενισχύεται η κυριαρχία της Nvidia στην αγορά ξεχωριστών καρτών γραφικών

    Τα νούμερα που παρουσίασε η εταιρία στην έκθεσή της, δείχνουν μια ιδιαίτερα έντονη στροφή του αγοραστικού κοινού προς τις προτάσεις της Nvidia, η οποία πλέον κατέχει άνω των τριών τετάρτων της αγοράς. Σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2013 η Nvidia είδε το μερίδιο αγοράς της να αυξάνει από το 64.9% στο 76%, μια αύξηση άνω των έντεκα ποσοστιαίων μονάδων. Όπως είναι αναμενόμενο τα κέρδη αυτά της Nvidia ήρθαν σε βάρος της AMD η οποία είδε μια αντίστοιχη δραματική πτώση στο δικό της μερίδιο αγοράς, πέφτοντας μέσα σε έναν χρόνο από το 35% στο 24%. Η JPP συνεχίζει να συμπεριλαμβάνει στην έκθεσή της την S3 και την Matrox, οι οποίες όμως ουσιαστικά βρίσκονται στο 0%, πουλώντας ίσως ελάχιστο αριθμό καρτών πιθανόν σε συγκεκριμένους πελάτες τους.

     


    Nvidia AMD market share Q4 2014

     


    Όσον αφορά την ίδια την αγορά, αυτή έδειξε να είναι σταθερή σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο παρουσιάζοντας μια πτώση της τάξης του 0.68%. Σε σχέση όμως με το αντίστοιχο τρίμηνο πέρσι, η πτώση είναι σημαντικά μεγαλύτερη φτάνοντας το 17.52%. Παρόλο την μείωση αυτή των πωλήσεων ξεχωριστών καρτών γραφικών, το PC gaming φαίνεται να ενισχύεται, κάτι που επιτρέπει την αισιοδοξία για το μέλλον της αγοράς.


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.