Jump to content



  • yanni
    yanni

    Επεξεργαστές με οκτώ πυρήνες φαίνεται να ετοιμάζει για την mainstream πλατφόρμα η Intel

    Φέτος η Intel φέρνει τους πρώτους εξαπύρηνους επεξεργαστές στην mainstream πλατφόρμα της και με βάση κάποιες τελευταίες διαρροές, του χρόνου θα έχουμε τους πρώτους οκταπύρηνους mainstream Intel επεξεργαστές. Ίσως όμως να απαιτούνται και πάλι νέες μητρικές με νέο chipset, το οποίο θα κυκλοφορήσει μαζί με τους νέους αυτούς επεξεργαστές.

     

    Η διαρροή προέρχεται από εκπρόσωπο της Eurocom, ο οποίος σε post του σε forum, αναφέρθηκε στα σχέδια της εταιρίας να αναβαθμίσει τον φορητό υπολογιστή Tornado F5. Ο Tornado F5, στην παρούσα φάση χρησιμοποιεί desktop επεξεργαστή Kaby Lake i7, με τον εκπρόσωπο της Eurocom να αποκαλύπτει τα σχέδια της εταιρίας να αναβαθμίσει το εν λόγω μοντέλο με το chipset Z390 και νέο οκταπύρηνο επεξεργαστή με δεκαέξι threads. Μάλιστα ο εκπρόσωπος της Eurocom αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η εταιρία σκοπεύει να προσπεράσει το Z370 chipset, το οποίο ίσως να υπονοεί ότι το Z390 θα είναι απαραίτητο για τους οκταπύρηνους επεξεργαστές.

     

    Eurocom-Z390-Intel.png

     

    Το Z390 chipset αναμένεται στο δεύτερο μισό του 2018, οπότε και εκείνη την περίοδο θα πρέπει να αναμένουμε τους νέους Intel, οι οποίοι θα ισοφαρίσουν τους σημερινούς Ryzen 7 σε αριθμό πυρήνων και threads. Δεν είναι γνωστό πάντως για το τι αρχιτεκτονικής θα είναι οι επεξεργαστές αυτοί. Δεδομένου ότι οι 8ης γενιάς επεξεργαστές Intel είναι ένα μείγμα μοντέλων Kaby Lake, Coffee Lake και Cannon Lake, οι οκταπύρηνοι της Intel για την mainstream πλατφόρμα θα μπορούσαν να είναι Ice Lake στα 10nm ή και κάποιοι Coffee Lake refresh στα 14 nm.

     

    Intel-300-Series-8th-Gen-Chipset-Roadmap.jpg


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.