Jump to content



  • yanni
    yanni

    Επιστρέφει στην αγορά της κατασκευής μνημών η Intel

    .
    Η Intel έχει αποχωρήσει από την κατασκευή μνήμης εδώ και 30 χρόνια, από το 1985, λόγω αυξημένου ανταγωνισμού. Το εργοστάσιο στην Νταλιάν ήταν επιφορτισμένο με την κατασκευή ολοκληρωμένων σε παλιότερες τεχνολογίες κατασκευής, τουλάχιστον δύο γενιές πιο πίσω, από την κορυφαία μέθοδο κατασκευής που χρησιμοποιείται σήμερα. Αυτή την στιγμή χρησιμοποιεί μεθόδους κατασκευής των 65nm. Η Intel σκοπεύει να προχωρήσει σε δραστικές αλλαγές στο εργοστάσιο, έτσι ώστε να είναι σε θέση να κατασκευάσει κορυφαίας τεχνολογίας non-volatile τύπους μνήμης.

     

    3DXpoint waffer

     

    Η Intel αυτή τη στιγμή συνεργάζεται με την Micron για την κατασκευή NAND μνήμης. Το 2006 δημιούργησαν από κοινού την IMFT για αυτό το σκοπό και αν και η Intel ισχυρίζεται ότι η κίνησή της έχει να κάνει με την στρατηγική της να έχει πολλαπλές πηγές από όπου θα προμηθεύεται non-volatile μνήμη για τα προϊόντα της, τίθεται θέμα με την βιωσιμότητα της IMFT. Οι δύο εταιρίες, Intel και Micron, θα πρέπει να επανεπιβεβαιώσουν την επιθυμία τους να συνεχίσουν να συνεργάζονται το 2017. Αν δεν συμβεί αυτό, τότε πιθανόν θα είναι και το τέλος της συνεργασίας μεταξύ Intel και Micron και άρα και της IMFT. Πάντως ο Rob Crooke ανέφερε ότι η συνεργασία ανάμεσα στις δύο εταιρίες παραμένει ισχυρή.

     

    3D Xpoint 128Gb

     

    Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να διαβάσετε στο άρθρο του Tom's Hardware, του οποίου το link παρέχεται και στην πηγή, ενώ όσον αφορά την 3D Xpoint, σας είχαμε γράψει σχετικά πριν λίγους μήνες εδώ.


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.