Jump to content


  • yanni
    yanni

    Επιστροφή στα... 22nm για την Intel, με νέα έκδοση του H310 chipset

    Τα προβλήματα διαθεσιμότητας επεξεργαστών της Intel, αναγκάζουν την εταιρία να μεταφέρει μέρος της παραγωγής chipsets σε γραμμή παραγωγής παλαιότερης τεχνολογίας των 22nm. Στόχος να ελευθερωθεί χωρητικότητα στις γραμμές παραγωγής των 14nm, προκειμένου να κατασκευάζονται περισσότεροι επεξεργαστές.

     

    Πιο συγκεκριμένα το Tom's Hardware επικαλείται πλήθος πηγών του οι οποίες επιβεβαιώνουν ότι η Intel ξεκίνησε να κατασκευάζει μια νέα έκδοση του H310 chipset, σε εργοστάσια που χρησιμοποιούν την παλαιότερη μέθοδο κατασκευής των 22nm. Η νέα αυτή έκδοση θα φέρει την ονομασία H310C ή H310 R2.0, οπότε θα μπορεί κάποιος να το ξεχωρίσει έναντι του H310.

     

    Ήδη από τον Μάρτιο υπήρχε αναφορά για προβλήματα διαθεσιμότητας οικονομικών μητρικών με το H310 chipset, με την Intel να σταματάει την παραγωγή του τον Μάιο. Από τον Ιούλιο είχε αρχίσει να φαίνεται η αδυναμία της Intel να καλύψει την ζήτηση προϊόντων που κατασκευάζονταν στα 14nm, τόσο επεξεργαστών, όσο και chipsets. Ίσως η κίνηση αυτή της Intel να αποτελέσει μια λύση και σε αυτό το πρόβλημα.

     

    Το H310 και κατ' επέκταση και το νέο H310C, είναι το φτηνότερο chipset της σειράς 300 και χρησιμοποιείται στις πολύ οικονομικές μητρικές για επεξεργαστές 8ης γενιάς, Coffee Lake. Η επιστροφή σε μέθοδο κατασκευής των 22nm, πιθανόν θα έχει ως αποτέλεσμα την ελαφρώς υψηλότερη κατανάλωση και θερμοκρασία του chipset.

     

    Φωτογραφίες του H310C έχουν ήδη δημοσιευτεί από το mydrivers.com. Αν και δεν επιβεβαιώνεται η διαφορετική μέθοδος κατασκευής του chipset, το μεγαλύτερο μέγεθός του H310C (10 x 7 χιλιοστά), έναντι του H310 (8,5 x 6,5 χιλιοστά) υπονοεί την μετάβαση σε περισσότερα νανόμετρα.

     

    h310c vs h310 size.jpg

     

    Σε μια ακόμα σχετική είδηση για τα chipsets της σειράς 300 της Intel, είναι και η συμβατότητα με τα Windows 7. Η συμβατότητα αυτή πιθανόν θα καλύπτει το σύνολο των chipsets της σειράς 300, χάρη σε νέους οδηγούς που θα κυκλοφορήσουν για αυτά.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.