Jump to content


  • yanni
    yanni

    Επιταχύνει και στην mainstream κατηγορία η Intel

    Η αναμονή μέχρι η AMD να διορθώσει το λάθος με τους FX και να καταστεί ξανά ανταγωνιστική ήταν μεγάλη. Τώρα που φαίνεται να ξανά μπαίνει στο παιχνίδι με τους Ryzen, με επιδόσεις και τιμές μάλιστα ιδιαίτερα ανταγωνιστικές, η Intel υποχρεώνεται να αντιδράσει. Έτσι τελευταίες πληροφορίες θέλουν την Intel να φέρνει την ημερομηνία διάθεσης των Coffee Lake πολύ νωρίτερα από ότι αναμενόταν αρχικά.

     

    Η σειρά Coffee Lake προορίζεται να διαδεχθεί τους Kaby Lake στην mainstream πλατφόρμα, παραμένοντας στο ίδιο socket το LGA1151, κάτι που τους καθιστά πολύ πιο ενδιαφέρουσα σειρά από τους Skylake X και Kaby Lake X. Θυμίζουμε ότι πριν λίγο καιρό η Intel είχε αποφασίσει να επισπεύσει και αυτούς τους επεξεργαστές, οι οποίοι όμως προορίζονται για την σημαντικά ακριβότερη HEDT(υψηλών επιδόσεων) πλατφόρμα και άρα ενδιαφέρουν λιγότερο κόσμο.

     

    Η σειρά Coffee Lake παρόλο το ότι θα κατασκευάζεται και αυτή στα 14nm, είναι ιδιαίτερα σημαντική μιας και φημολογείται ότι θα περιλαμβάνει και εξαπύρηνο μοντέλο. Θα είναι η πρώτη mainstream σειρά η οποία θα ξεφεύγει από τον κανόνα που θέλει το κορυφαίο μοντέλο να διαθέτει μόνο 4 πυρήνες και Hyperthreading. Αν μάλιστα το κορυφαίο εξαπύρηνο μοντέλο έρθει σε τιμές που σήμερα βρίσκουμε το αντίστοιχο τετραπύρηνο μοντέλο, αυτό θα σημάνει έντονο ανταγωνισμό μετά από καιρό.

     

    Αρχικά οι Coffee Lake αναμένοντας το 2018, αλλά με βάση τις τελευταίες φήμες θα τους δούμε αυτό το καλοκαίρι, πιθανόν τον Αύγουστο. Αρχικά αναμένονται κάποια K μοντέλα και μητρικές με το κορυφαίο Z370 chipset, με περισσότερους επεξεργαστές και τα υπόλοιπα chipsets της σειράς 300, τα H370, B360 και H310 να ακολουθούν αργότερα.

     

    Ειδικά για τα chipsets της σειράς 300, να αναφέρουμε ότι τελευταίες φήμες τα θέλουν να έρχονται με native υποστήριξη για USB 3.1 Gen2 και WiFi.

     

    intel-300-series-pch.jpg


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.