Jump to content



  • yanni
    yanni

    Εύκαμπτα OLED panels για τις Google, Microsoft και Apple, θα κατασκευάσει η LG

    Τον Οκτώβρη υπήρχε η φήμη ότι Samsung και LG διαγωνίζονταν για το ποιος θα αναλάβει την κατασκευή “out-foldable” OLED panels, δηλαδή εύκαμπτα OLED panels, που θα μπορεί κάποιος ακόμα και να διπλώνει. Φαίνεται ότι τον διαγωνισμό τον κέρδισε η LG, αφού σύμφωνα με την Κορεάτικη etnews, η LG θα συνεργαστεί με Google, Microsoft και Apple για την δημιουργία τέτοιων panels, με την μαζική παραγωγή τους να ξεκινάει μέσα στο 2018.

     

    Η LG είχε παρουσιάσει μια σειρά εύκαμπτων και διαφανών OLED panels που μπορούσαν να τυλίγονται, το 2014. Εκείνη την περίοδο η εταιρία είχε στόχο το 2017 ως την χρονιά για την παραγωγή τέτοιων panels, κυρίως για μεγάλες τηλεοράσεις. Από την πλευρά της η Samsung παρουσίαζε στο Display Week 2016, τις δικές της σειρές από OLED panels, που μπορούσαν να διπλωθούν ή να τυλιχτούν.

     

    Η Samsung αυτή τη στιγμή κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς όσον αφορά τα OLED panels, αλλά αν οι πληροφορίες για την συμφωνία της LG με τους μεγάλους κατασκευαστές κινητών είναι αληθής,αυτό πιθανόν να αλλάξει. To καλοκαίρι η LG προχώρησε σε επένδυση ύψους 1,75 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την ανάπτυξη εύκαμπτων οθονών OLED, κάτι που δείχνει το υψηλό ενδιαφέρον της εταιρίας για την τεχνολογία αυτή. Μέχρι πρόσφατα πάντως φαινόταν η εταιρία να επικεντρώνει κυρίως στα μεγάλα panels για τηλεοράσεις και όχι στα μικρά για κινητά.

     

    5-inch-Plastic-OLED.jpg

     

    Οι Κορεάτες κατασκευαστές αναμένεται να είναι οι πρώτοι που θα διαθέσουν μαζικά στην αγορά εύκαμπτα OLED panels υψηλής ποιότητας, με τις Κινέζικες εταιρίες να αναμένεται να ανταγωνιστούν τις Κορεάτικες κυρίως στην τιμή, παρουσιάζοντας δικές τους προτάσεις, αλλά πιθανόν χαμηλότερης ποιότητας. Το μάλλον βέβαια είναι ότι στο άμεσο μέλλον ίσως να ξεφύγουμε από το κλασικό παραλληλόγραμμο smartphone με τις στρογγυλεμένες γωνίες.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.