Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η έλλειψη εξαρτημάτων οδηγεί την αγορά smartphone σε παρακμή

    Οι ελλείψεις εξαρτημάτων έχουν προκαλέσει πονοκέφαλο στον κλάδο της τεχνολογίας από την έναρξη της πανδημίας COVID-19. Τα καθυστερημένα χρονοδιαγράμματα παραγωγής έχουν δώσει τη θέση τους σε μικρότερα αποθέματα προϊόντων και καθυστερημένες διαθέσεις στην αγορά. Όλα αυτά οδήγησαν σε μείωση των πωλήσεων smartphone το τρίτο τρίμηνο του 2021 σε σύγκριση με το τρίτο τρίμηνο του 2020, ανέφερε σήμερα η Gartner. Σύμφωνα με τους αριθμούς που δημοσίευσε σήμερα η εταιρεία ερευνών, οι πωλήσεις στους καταναλωτές μειώθηκαν κατά 6,8%. Το έλλειμμα σε εξαρτήματα όπως τα ολοκληρωμένα κυκλώματα για διαχείριση ενέργειας και ραδιοσυχνότητες έχει βλάψει την παραγωγή smartphone παγκοσμίως.

     

    Screenshot-2021-11-23-133753.jpg

     

    «Παρά την έντονη ζήτηση των καταναλωτών, οι πωλήσεις smartphone μειώθηκαν λόγω καθυστερημένης κυκλοφορίας προϊόντων, μεγαλύτερου χρονοδιαγράμματος παράδοσης και ανεπαρκούς αποθέματος», δήλωσε ο Anshul Gupta, ανώτερος διευθυντής έρευνας στη Gartner, σε δήλωση που συνόδευε την ανακοίνωση. Ο αναλυτής πρόσθεσε ότι τα χρονοδιαγράμματα παραγωγής τηλεφώνων «βασικής και κοινής χρήσης» επηρεάστηκαν περισσότερο από τους περιορισμούς της προσφοράς παρά από τα «premium» τηλέφωνα. Ως αποτέλεσμα, οι πωλήσεις των premium smartphone στην πραγματικότητα αυξήθηκαν κατά τη διάρκεια αυτής της χρονικής περιόδου, παρόλο που οι πωλήσεις smartphone μειώθηκαν συνολικά. Ωστόσο, οι αγοραστές έμειναν με περιορισμένες επιλογές, σημείωσε η Gartner. Η Samsung κατέληξε να κερδίσει το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς (20,2%), χάρη στα αναδιπλούμενα smartphone της. Το τριμηνιαίο μερίδιο αγοράς της Apple (14,2 τοις εκατό) υποβοηθήθηκε από τα νέα χαρακτηριστικά των iPhone της, δηλαδή τον επεξεργαστή A15 και τις βελτιώσεις στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και τον αισθητήρα της κάμερας. 


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.