Jump to content


  • gdp77
    gdp77

    Η ανάπτυξη του PCIe Gen 6 φτάνει σε κομβικό σημείο, με στόχο την τελική διαμόρφωση το 2021

    Η ανάπτυξη των προδιαγραφών για το PCI-Express gen 6.0 έφτασαν σε ένα κομβικό σημείο, με τη δημοσίευση της έκδοσης 0.5. Αυτή η έκδοση παρέχει σημαντικούς δείκτες στα μέλη του PCI-SIG (Peripheral Component Interconnect Special Interest Group) για τα χαρακτηριστικά και τις σχεδιαστικές αλλαγές που θα φέρει η 6η γενιά. Σημειώνεται ότι στο ΔΣ του PCI-SIG υπάρχουν εκπρόσωποι από εταιρείες όπως οι Agilent, AMD, Dell, HP, Intel, Synopsys, NVIDIA και Qualcomm. 

     

    large.O0vfPpMg7Ttic6dj.jpg

     

    Το PCIe Gen 6 τετραπλασιάζει το διαθέσιμο εύρος διαμεταγωγής ανά lane σε σχέση με το PCIe Gen 4.0, φτάνοντας τα 64 GT/s (το διπλάσιο σε σχέση με το PCIe Gen 5). Σε x16 διάταξη δηλαδή, η θεωρητική αμφίδρομη διαμεταγωγή θα φτάνει τα 256 GB/s. Οι νέες προδιαγραφές εισάγουν μια διαφοροποίηση στη φυσική διεπαφή, με το PAM4 (pulse amplitude modulation) signaling να αντικαθιστά το NRZ (non-return to zero). Παρά την αλλαγή αυτή, το PCIe Gen 6 θα διατηρεί την προς τα πίσω συμβατότητα με τις προηγούμενες γενιές PCIe, κάτι που σημαίνει ότι τα slots στις μητρικές δεν θα έχουν σημαντικές φυσικές αλλαγές. Το PCIe Gen 6 επίσης εισάγει τη δυνατότητα διόρθωσης σφαλμάτων FEC (forward error-correction).

     

    large.hLEcjxbandcKuuGd.jpg

     

    Ο στόχος για την ολοκλήρωση των προδιαγραφών του PCIe Gen 6 είναι το 2021, αλλά μπορεί να χρειαστούν αρκετά χρόνια μέχρι τα προϊόντα που θα υποστηρίζουν την έκτη γενιά PCIe φτάσουν στους καταναλωτές. Το PCI-SIG αναμένει να παρουσιαστεί η ανάγκη για τόσο μεγάλο εύρος διαμεταγωγής μέχρι το 2025.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.