Jump to content



  • yanni
    yanni

    Η ΑSRock προσπαθεί να παρακάμψει ξανά το κλείδωμα του OC στους non-K Skylake

    Αν και η Intel μέσω νέας αναβάθμισης κλείδωσε το overclocking στους non-K Skylake επεξεργαστές, η ASRock φαίνεται ότι ψάχνει εναλλακτικές μεθόδους ώστε να το επανενεργοποιήσει.

     

    Η εταιρία ανακοίνωσε δύο νέες μητρικές για τους 6ης γενιάς επεξεργαστές Core της Intel, τις Fatal1ty H170 Performance/Hyper και Fatal1ty B150 Gaming K4/Hyper. Οι δύο νέες μητρικές είναι παρόμοιας σχεδίασης με την κύρια διαφορά να είναι στο Intel chipset που χρησιμοποιούν και το οποίο φαίνεται από τις ονομασίες τους.

     

    Fatal1ty H170 PerformanceHyper box.jpg

     

    56e34451a1850-Fatal1tyB150GamingK4Hyperbox.jpg

     

    Το νέο χαρακτηριστικό των δύο νέων HYPER μητρικών, είναι ότι διαθέτουν  εξωτερικό clock-generator chip,  το οποίο αξιοποιούν ώστε να παρακάμψουν το on-die clock-generator που διαθέτουν οι επεξεργαστές της Intel, επιτρέποντας έτσι το overclocking των non-K επεξεργαστών.

     

    ASRock Hyper BCKL engine 2.jpg

     

    ASRock Hyper BCKL engine.jpg

     

    Ο χρήστης μπορεί να αυξήσει το base clock frequency σε βήματα των 0,0625MHz, καθώς και της μνήμης, επιτρέποντας του να επιτύχει το μέγιστο δυνατό overclocking που υποστηρίζει το σύστημά του. Το μόνο θέμα που δημιουργείται με την μέθοδο overclocking της ASRock είναι ότι με το που κάποιος υπερχρονίσει τον επεξεργαστή του, απενεργοποιούνται τα C-States και Turbo Boost χαρακτηριστικά του.

     

    Οι δύο μητρικές ανήκουν στην μεσαία κατηγορία, δεν διαθέτουν δηλαδή ιδιαίτερα εξεζητημένα χαρακτηριστικά, αλλά σίγουρα η δυνατότητα overclocking non-K επεξεργαστών θα τους επιτρέψει να ξεχωρίσουν έναντι άλλων μητρικών της αγοράς.

     

    Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε στις σελίδες των νέων μητρικών:

     

    ASRock > Fatal1ty H170 Performance/Hyper

     

    Fatal1ty H170 PerformanceHyper.jpg

     

    ASRock > Fatal1ty B150 Gaming K4/Hyper

     

    Fatal1ty B150 Gaming K4Hyper.jpg

     

     

    Πηγή: ASRock Uses External Clock Generators to Circumvent Intel non-K BClk OC Limits


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.