Jump to content



  • yanni
    yanni

    Η Γερμανία προτρέπει τους γονείς να καταστρέψουν τα smartwatches που απευθύνονται σε παιδιά

    Η σύγχρονη μόδα θέλει την τεχνολογία παντού, αλλά αυτό ίσως να μην είναι και ότι καλύτερο. Ειδικά στις περιπτώσεις έξυπνων συσκευών για παιδιά, όπως κούκλες ή smartwatches, αυτά έχουν βρεθεί πολλές φορές να έχουν σημαντικά κενά ασφαλείας, τα οποία θα επέτρεπαν σε έναν hacker και όχι μόνο, να τα αξιοποιήσει για να παρακολουθεί κάποιο παιδί ή το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται. Η Γερμανία αποφάσισε να λάβει δραστικά μέσα, ουσιαστικά απαγορεύοντας την χρήση αυτών των έξυπνων συσκευών από τα παιδιά και καλώντας τους γονείς να καταστρέψουν τυχόν έξυπνες συσκευές για παιδιά που ήδη διαθέτουν.

     

    Τον προηγούμενο μήνα το Νορβηγικό συμβούλιο καταναλωτών, προειδοποίησε για σημαντικά κενά ασφαλείας σε smartwatches που προορίζονται για παιδιά. Ο Ευρωπαϊκός οργανισμός καταναλωτών(BEUC), είχε επίσης προειδοποιήσει ότι ένας αριθμός, φιλικών προς τα παιδιά, smartwatches, από εταιρίες όπως η Gator και η GPS, είχαν σημαντικά κενά ασφαλείας τα οποία επέτρεπαν σε hackers να παρακολουθούν κάποιο παιδί ή συνομιλίες που διεξάγονταν κοντά σε αυτό. Οι δύο αυτοί κατασκευαστές έχουν ήδη δηλώσει ότι διόρθωσαν τα κενά αυτά. Αντίστοιχα όμως προβλήματα κενών ασφαλείας υπήρξαν και με παιχνίδια τα οποία συνδέονται στο internet, όπως οι κούκλες My Friend Cayla και Barbie, έξυπνα παιχνίδια της Fisher-Price, και ρολόγια της HeroO. και σε αυτά τα παιχνίδια αναφέρεται ότι τα κενά ασφαλείας διορθώθηκαν.

     

    Σαν να μην έφταναν όμως τα προβλήματα από τα κενά ασφαλείας, αναφορές θέλουν γονείς να χρησιμοποιούν τα smartwatches που δίνουν στα παιδιά τους, προκειμένου να παρακολουθούν το μάθημα που γίνεται στα σχολεία, χωρίς προφανώς κάποια άδεια. Η παρακολούθηση όμως συνομιλιών χωρίς άδεια, από όλους όσους συμμετέχουν σε αυτές, είναι πράξη παράνομη στην Γερμανία, με τις ρυθμιστικές αρχές να καλούν τους γονείς να καταστρέψουν τα smartwatches και τα σχολεία να ελέγχουν αν οι μαθητές χρησιμοποιούν συσκευές που διαθέτουν δυνατότητα καταγραφής.

     

    Οι ρυθμιστικές αρχές στην Γερμανία αναφέρουν ότι έχουν ήδη προβεί σε ενέργειες έναντι αυτών που πουλάνε smartwatches διαδικτυακά. Σε συνδυασμό με την ουσιαστικά απαγόρευση χρήσης των smartwatches από τα παιδιά, μένει να δούμε αν οι κινήσεις αυτές από μια χώρα όπως η Γερμανία, θα ωθήσει τις εταιρίες που κατασκευάζουν αυτές τις έξυπνες συσκευές, να πάρουν πολύ πιο σοβαρά το παράγοντα της ασφάλειας. Το ότι οι συσκευές αυτές προορίζονται για παιδιά, δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να είναι λιγότερο ασφαλείς.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.