Jump to content


  • yanni
    yanni

    Η δωρεάν έκδοση του LastPass επιτρέπει πλέον τον συγχρονισμό ανάμεσα σε πολλαπλές συσκευές

    Το LastPass είναι ένας password manager ο οποίος διατέθηκε για πρώτη φορά το 2008 και ήταν δωρεάν για τα PCs. Από τον Αύγουστο του 2015 άρχισε να διατίθεται δωρεάν και για τους χρήστες φορητών συσκευών, αλλά οι χρήστες του είχαν περιορισμό για χρήση του προγράμματος σε μόνο μία συσκευή. Πλέον το LastPass επιτρέπει στους χρήστες της δωρεάν έκδοσης να το χρησιμοποιήσουν χωρίς περιορισμούς σε όλων των τύπων και όσες συσκευές επιθυμούν, επιτρέποντας έτσι τον εύκολο συγχρονισμό των passwords.

     

    Ένας καλός κανόνας ασφαλείας είναι να έχουμε δυνατά και σχετικά πολύπλοκα passwords για κάθε λογαριασμό που διατηρούμε. Βέβαια κάτι τέτοιο αυξάνει σημαντικά τον βαθμό δυσκολίας στο να θυμόμαστε τα passwords αυτά. Για το σκοπό αυτό υπάρχουν εφαρμογές password managers, που αναλαμβάνουν να τα θυμούνται για εμάς. Εμείς αρκεί να θυμόμαστε μόνο ένα. Αυτό που θα χρησιμοποιούμε στον password manager. Παραδείγματα τέτοιων προγραμμάτων είναι τα 1Password, Keepass, Dashlane και το Lastpass στο οποίο αναφέρεται η παρούσα είδηση.

     

    Ο VP και GM Joe Siegrist ανέφερε, όσον αφορά την αλλαγή αυτή πολιτικής του LastPass, ότι επιτρέποντας δωρεάν το πρόγραμμα σε όλες τις συσκευές, θα επιτρέψει στους χρήστες να αποκτήσουν σωστότερες συνήθειες, όσον αφορά την επιλογή καλών και δυνατών password. Η ύπαρξη ενός και μόνο password manager σε όλες τις συσκευές, θα επιτρέψει στους χρήστες να δημιουργήσουν ισχυρά θεμέλια ασφάλειας, ώστε να προστατέψουν και την ιδιωτικότητά τους πιο αποτελεσματικά.

     

    Όσοι είναι χρήστες της Premium έκδοσης θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν κάποια επιπλέον χαρακτηριστικά. Όσοι είναι χρήστες της free έκδοσης δεν χρειάζεται να κάνουν κάτι. Απλά κατεβάζουν μέσω του browser το LastPass ή το αντίστοιχο app για την φορητή τους συσκευή και συνδέονται στον λογαριασμό τους στο LastPass. Ότι password έχουν σώσει θα το βρουν εκεί διαθέσιμο να το χρησιμοποιήσουν για τα log ins.

     

    581afe6e4c332-lastpassb2bpricing.jpg


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.