Jump to content



  • yanni
    yanni

    Η επωνυμία Nokia επιστρέφει στην αγορά των smartphones το 2017

    Η HMD Global και η FIH Mobile ανακοίνωσαν την ολοκλήρωση της εξαγοράς της επωνυμίας Nokia από την Microsoft, με τα πρώτα κινητά και tablets που θα φέρουν το λογότυπο Nokia να αναμένονται για μέσα στο 2017. Επιπλέον των smartphones, οι HMD Global και FIH Mobile, θα συνεχίσουν να εμπορεύονται feature phones, κυρίως στις αναπτυσσόμενες αγορές.

     

    Η συμφωνία των $350 εκατομμυρίων δολαρίων, θέλει την HMD Global, μια νέα εταιρία με έδρα την Φινλανδία, να αποκτάει την αποκλειστικότητα χρήσης του ονόματος Nokia σε κινητά και tablets, για την επόμενη δεκαετία, με εξαίρεση την αγορά της Ιαπωνίας. Η κατασκευή των νέων προϊόντων θα γίνεται από την FIH Mobile, θυγατρική της Hon Hai/Foxconn Technology Group. Επιπλέον του ονόματος Nokia, η HMD αποκτάει αποκλειστική πρόσβαση και σε πατέντες, λογισμικό και πνευματικά δικαιώματα, αναγκαία για την κατασκευή κινητών. Επιπλέον η Foxconn αποκτάει και μια μονάδα κατασκευής στο Ανόι του Βιετνάμ, όπου κατασκευάζονταν κινητά Nokia, μαζί με το πελατολόγιο, τα συμβόλαια υποστήριξης και το δίκτυο διανομής. Αυτά θα συμπεριληφθούν υπό μια θυγατρική της FIH, η οποία θα ονομάζεται TNS, με την HMD να έχει δικαίωμα εξαγοράς της TNS εντός της δεκαετίας. HMD και Foxconn θα κατασκευάζουν συσκευές με το λογότυπο της Nokia, η οποία Nokia θα λαμβάνει δικαιώματα, συμμετέχοντας πάντως και στην ανάπτυξη των συσκευών αυτών.

     

    nokia-hmd-foxconn.jpg

     

    Η HMD, κατά την ανακοίνωση της συμφωνίας, επιβεβαίωσε ότι εντός του 2017 θα δούμε smartphones και tablets με λειτουργικό Android, με την Foxconn να αναλαμβάνει την κατασκευή και την Nokia να επιβλέπει. Οι πρώτες συσκευές αναμένεται να βασίζονται σε ήδη υπάρχουσες πλατφόρμες, σε μια προσπάθεια να μειωθεί ο χρόνος μέχρι την διάθεσή τους στην αγορά, με κάποιο custom UI ίσως, όπως το Z launcher που έχει αναπτύξει η Nokia, αλλά θα στερούνται χαρακτηριστικών όπως τα PureView imaging και ClearBlack display, τα οποία παραμένουν στην Microsoft.

     

    Για την ώρα HMD και Foxconn επικεντρώνουν στα feature phones, τα οποία παραμένουν ιδιαίτερα δημοφιλή στις αναπτυσσόμενες αγορές, ανακοινώνοντας και το Nokia 216 με οθόνη 2,4'' και λογισμικό Nokia 30. Αυτού του τύπου οι συσκευές πωλούνται ακόμα κατά εκατοντάδες εκατομμύρια κάθε χρόνο, αλλά οι πωλήσεις τους βαίνουν μειούμενες. Η HMD ελπίζει να καλύψει αυτές τις απώλειες με την διάθεση οικονομικών smartphones, οπότε η εταιρία αναμένεται να προσπαθήσει να καλύψει όλο το φάσμα της αγοράς των smartphones και όχι απλά το hi end κομμάτι.

     

    Nokia 216.jpg

     

    Τέλος, να αναφέρουμε ότι φήμες θέλουν την Google να έχει δείξει ενδιαφέρον για τις νέες συσκευές, χωρίς όμως να έχουν δημοσιευθεί άλλες λεπτομέρειες πάνω σε αυτό.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.